BG | EN
Golf.bg
Тигъра се завърна

Тигъра се завърна

26 март, 2012 22:03

Бившият номер 1 в световната ранглиста Тайгър Уудс сложи край на продължилата 2 години и половина суша без спечелена титла от Американския тур. Носителят на 14 мейджър трофея триумфира на турнира Arnold Palmer Invitational в Орландо, Флорида с награден фонд 6 милиона долара, след като в последния състезателен ден записа 2 удара под пара (70) и завърши с общо 13 удара под пара (275). Това е трофей номер 72 от US Tour за американския голфър и негов първи след BMW Championship през септември 2009 година.

На цели пет удара разлика от Уудс в генералното подреждане остана шампионът от US Open през 2010 година Греъм Макдауъл. Третото място пък зае англичанинът Иън Полтър, който приключи турнира с 6 удара под пара (282).

Това е първи успех за Тигъра след разкритията около многобройните му извънбрачни връзки и след последвалото разпадане на брака му с шведската манекенка Елин Нордегрен. Уудс не бе печелил надпревара и след като започна работа по суинга си с треньора Шон Фоули. Победата на 36-годишния американец сложи край и на съмненията, че Тайгър няма да играе на "Мастърс"-а в Огъста следващия месец заради контузия, която го принуди да се откаже в последния кръг на турнира WGC-Cadillac Championship преди няколко дни.

"Чувствам се доста добре, бяха първите думи на Уудс след победата. - Хвърлих много усилия, за да стигна до тук. Благодарен съм на хората, които ми помогнаха по този дълъг и труден път. Те знаят кои са, няма да споменавам имената им", завърши голфърът, който вече заема 6-ото място в световната ранглиста и така за първи път от 22 май попада в Топ 10 на ранглистата.
1421 0 3909

Макгинли се отказа от турнир заради умора


23 март, 2012

Легендата Арнълд Палмър влезе в болница


26 март, 2012
тагове: Tiger Woods



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?