BG | EN
Golf.bg
Грег Норман: Стив Уилямс не е расист

Грег Норман: Стив Уилямс не е расист

07 ноември, 2011 22:11

Бившият номер 1 в света Грег Норман защити бившето си кеди Стив Уилямс, като заяви, че той не е расист. Както е известно, по време на официална церемония в Шанхай преди дни новозеландецът използва расистки обиди, насочени към бившия си работодател Тайгър Уудс. Припомняме, че американецът уволни Уилямс през юли, след което кедито започна работа с Адам Скот и австралиецът веднага триумфира на турнира WGC-Bridgestone Invitational в Охайо.

Уилямс бил извикан на сцената в Шанхай, за да получи наградата за "Празнуване на годината" и бил помолен да коментира успеха на Скот. "Моята голяма цел в Oхайо заедно с Адам бе да поставя на мястото онзи черен задник", казал без притеснение Уилямс. Въпреки своевременното извинение за думите изказването на новозеландеца стана тема номер 1 в голф средите.


"Стив не е расист, заяви 56-годишният Норман. - На всички ни се е случвало да правим глупави коментари, но за съжаление неговите се превърнаха в световни новини. Най-вероятно той съжалява изключително много за казаното. Лично аз мога да гарантирам, че същата вечер в онази зала имаше много по-тежки думи. Отношенията между Стив и Тайгър са напрегнати и това определно не помага. Надявам се всичко да се разреши съвсем скоро. Голфът няма нужда от такива конфликти, а от Тайгър в най-добрата му форма", допълни австралиецът, който е работил с Уилямс преди той да стане кеди на Уудс и да му помогне да спечели 13 от общо 14-те си мейджър титли.
Гласувай | 1119 0 2790

Майсторство и класа изстреляха Каймер на върха в Шанхай


07 ноември, 2011

Каролин и Рори показаха на кое място са в света


08 ноември, 2011
тагове: golf



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?