BG | EN
Golf.bg
Майсторство и класа изстреляха Каймер на върха в Шанхай

Майсторство и класа изстреляха Каймер на върха в Шанхай

07 ноември, 2011 22:11

Бившият лидер в световната ранглиста Мартин Каймер изненада конкуренцията в последния кръг на турнира WGC-HSBC Champions в Шанхай, записвайки 9 удара под пара (63) и така стигна до трофея. Германецът завърши надпреварата с общо 10 удара под пара (268) и не даде шанс на съперниците си, въпреки че започна последния състезателен ден от шестото място. Втори в генералното подреждане се нареди водачът след третия кръг Фредрик Якобсон. Шведът приключи със 17 удара под пара (271), а трети остана Греъм Макдауъл с резултат от (272) на ниво -16.

Това е първи трофей за Каймер от януари, когато вдигна победоносно ръце в Абу Даби. Голфърът демонстрира изключителната си класа в последния ден, като записа девет бърдита (7-а, 8-а, 10-а, 11-а, 12-а, 13-а. 15-а. 17-а и 18-а дупки). С успеха си германецът се придвижва до второто място в класацията по приходи в Европейския тур, измествайки Рори Макилрой, но зад лидера Люк Доналд.  

"За последно имах такава серия от бърдита у дома в Германия в първата ми година при професионалистите. Тогава направих резултат от (59), сподели Каймер. - Усещам, че играя добре през последните няколко седмици. Въпреки че спечелих в Абу Даби в началото на годината, сезонът ми не е кой знае колко успешен. Хубаво е, че титлата от Шанхай е в ръцете ми", завърши световният номер 4 и шампион от PGA Championship през 2010 година.
Гласувай | 1435 0 4265

Якобсон на върха и след третия ден на WGC-HSBC Champions


05 ноември, 2011

Грег Норман: Стив Уилямс не е расист


07 ноември, 2011
тагове: golf



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?