BG | EN
Golf.bg
Промени след втория ден, US Open ще има нов шампион

Промени след втория ден, US Open ще има нов шампион

20 юни, 2015 11:06 Американците Джордан Спийт и Патрик Рийд си поделят лидерската позиция след втория състезателен ден на Откритото първенство на САЩ, което се провежда в "Чембърс Бей Голф Клъб" в Юнивърсити Плейс, Вашингтон. Благодарение на силния резултат от 3 удара под пара (67) в този ден и общо 5 удара под пара (135) 21-годишният Спийт запазва шансовете си да стане едва шестият състезател в историята, който в рамките на един сезон печели "Мастърс"-а, а след това и US Open. От своя страна, 24-годишният Рийд се прояви с 1 удар под пара във втория кръг и така с общо 5 удара под пара (135) намери място на върха във временното подреждане до Спийт.

Третата позиция също се държи от двама състезатели. Водачът след откриващия ден Дъстин Джонсън направи леко отстъпление. Той завърши втория кръг с удар над пара и така общият му сбор до момента е (136) на ниво -4. Толкова има и Брендън Грейс от Южна Африка.

Разочароващо бе представянето на световния номер 1 Рори Макилриой в петъчния ден. Северноирландецът остави в статистиката резултат от 2 удара над пара и с общо 4 удара над пара (144) той е едва 44-и във временното класиране. Малко по-добри бяха изявите на Фил Микелсън, който е 35-и до момента с 3 удара над пара (143).

Носителят на три титли от US Open Тайгър Уудс не успя да премине "кът"-а. Тигъра преживя поредното си разочарование от началото на годината и отпадна още след втория кръг на турнира. Носителят на 14 мейджър титли се отчете с 6 удара над паар (76) във втория ден и с общо 16 удара над пара (156) загуби шанс да продължи в състезанието.

Формиралият се "кът" на ниво +5 се оказа непреодолим и за миналогодишния шампион в надпреварата Мартин Каймер (Германия). Сред голфърите, които не успяха да се преборят с тази граница, личат имената на Бил Хаас, Хънтър Мейхан, Виктор Дюбюисон, Бъба Уотсън, Ретийф Гуусен, Греъм Макдауъл, Мигел Анхел Хименес, Рио Ишикава, Джейми Доналдсън, Рики Фаулър и Дарън Кларк.

ПЪЛНОТО КЛАСИРАНЕ ДО МОМЕНТА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!
Гласувай | 1872 0 4619

Кедита пострадаха на старта на US Open


19 юни, 2015

Неприятен инцидент - голфър припадна на US Open


20 юни, 2015



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?