BG | EN
Golf.bg
Неприятен инцидент - голфър припадна на US Open

Неприятен инцидент - голфър припадна на US Open

20 юни, 2015 12:06 Световният номер 10 Джейсън Дей припадна в края на втория си състезателен ден на Откритото първенство на Австралия, а впоследствие стана ясно, че това е станало заради световъртеж, който голфърът има от известно време. 27-годишният австралиец се строполи на земята, вървейки към последната за кръга му дупка в "Чембърс Бей Голф Клъб" в Юнивърсити Сити, Вашингтон.

Първо на помощ на Дей се притече неговото кеди Кол Суотън, а малко след това на игрището се появиха и парамедици. След консултацията с лекарите голфърът довърши последната дупка в кръга, след което, подпомаган от официалните лица на турнира, напусна игрището. Въпреки здравословните проблеми обаче Джейсън Дей зае деветото място след първите два състезателни дни с 2 удара под пара (138) и се надява да е добре, за да играе и през уикенда.

Кол Суотън заяви, че същото се случило с Дей и на турнира Bridgestone Invitational през миналата година, когато австралиецът се отказал от състезанието.

Партньорите на Дей в тези два кръга Джордан Спийт и Джъстин Роуз също коментираха инцидента. "Вървях с него, но не видях какво точно се случи. Обърнах се и той бе на земята. Мисля, че му се зави свят и просто се строполи. Когато се изправи, едва ходеше. След това не говори много - просто доигра дупката", каза Спийт.

"Знам, че от известно време има здравословни проблеми. Когато видях лекарите и съпругата му Ели, която бе видимо притеснена, разбрах, че полжението наистина е сериозно", сподели Роуз.

Заради замайването Джейсън Дей е бил принуден да се откаже и от надпреварата At&Т Byron Nelson през месец май. Агентът на австралиеца излезе с изявление по темамата за състоянието на голфъра. "Той имаше лек световъртеж и двама лекари се погрижиха за него. В момента Джейсън си почива. Състоянието му се следи и се надяваме, че ще бъде добре, за да довърши участието си на US Open през оставащите два дни. Джейсън иска да благодари на всички лекари, приятели и близки, които са загрижени за него", каза Бъд Мартин.
Гласувай | 2001 0 5345

Промени след втория ден, US Open ще има нов шампион


20 юни, 2015

Отново провал за Уудс, но оптимизмът му остава


20 юни, 2015



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?