BG | EN
Golf.bg
Бивш №1 в света пред развод за милиони

Бивш №1 в света пред развод за милиони

07 юни, 2015 16:06 Задава се поредният развод за милиони в голфа. Бившият лидер в световната ранглиста Лий Уестууд ще се раздели с половината от 30-те си милиона паунда, след като стана ясно, че има проблеми със съпругата си Лора. Според информацията на медиите на Острова двойката е взела решение да сложи край на брака си след серия скандали.

Лора най-вероятно ще се върне в Обединеното кралство заедно с децата - Сам (14 г.) и Попи (10 г.) и ще напусне настоящия дом на семейството във Флорида. 42-годишният Уестууд пък преодолява този тежък период с помощта на родителите си.

"Няма никакви изгледи за сдобряване. Не мисля, че нещата могат да бъдат по-зле, сподели пред "Сън" близък до двойката. - Ако Лора вземе решение да се премести при близките си в Шотландия, кариерата на Лий може да потръгне", допълва запознатият.

През 2014 година голфърът има само една победа в Европейския тур - нa Откритото първенство на Малайзия през април, а амбицията му е през този сезон да се изкачи в ранглистата, където в момента е 27-и. Самият Уестууд отказа да разисква темата за раздялата. "Не искам да коментирам личния си живот", категоричен бе англичанинът.

Семейство Уестууд живее в голяма къща в Палм Бийч, Флорида, която е на стойност 4 милиона паунда. Голфърът, съпругата му и двете им деца се местят в САЩ през 2012 г. заради по-добрите условия за тренировки.

Лий Уестууд бе избран за голфър на годината през 1998-а, 2000-а и 2009-а, но въпреки великолепните си изяви на игрището, той така и не е печелил някой от турнирите от Големия шлем. През октомври 2010 г. англичанинът измести от върха в световната ранглиста Тайгър Уудс и така стана първият британец след Ник Фалдо през 1994 г., който оглавява класацията.

Уестууд и Лора се женят през 1999 година, след като се запознават на турнир четири години по-рано. Тя има отношение към спорта, тъй като брат й Андрю Колтарт също е голфър. Раздялата на двойката е поредната в аристократичния спорт. Сред най-коментираните бяха тези на Рори Макилрой и Каролин Вожняцки, които обаче не се ожениха. Преди това медиите бяха вперили поглед в шумния развод на Тайгър Уудс и Елин Нордегрен, като според информацията шведската манекенка е получила 70 милиона паунда при разтрогването на брака с Тигъра.
Гласувай | 2062 0 4761

Над 100 голфъри участваха във втория Mtel Golf Masters за 2015-a


07 юни, 2015

Андрю Пийч и Тодор Т. Тодоров със специалните награди на Allianz Golf Open Tournament


09 юни, 2015



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?