BG | EN
Golf.bg
След 6-месечно отсъствие Джонсън отново печели

След 6-месечно отсъствие Джонсън отново печели

09 март, 2015 14:03 Дъстин Джонсън спечели деветата си титла от PGA Tour, след като триумфира на турнира WGC-Cadillac Championship в Маями, Флорида с награден фонд 9 250 000 долара. Така американецът, който бе извън професионалния голф за шест месеца заради подозрение, че е дал положителна проба за кокаин, отново си припомни какво е да печелиш трофей. 30-годишният Джонсън записа 3 удара под пара (69) в последния кръг и с общо 9 удара под пара (279) завърши на върха в класирането. Втори се нареди Джей Би Холмс с 8 удара под пара (280), а трети завърши Бъба Уотсън с резултат от (281) на ниво -7. Четвъртото място си поделиха Адам Скот и Хенрик Стенсон с по 4 удара под пара (284).

Голям подвиг в решаващия кръг извърши "Мастърс" шампионът Уотсън, който реализира четири бърдита на първите седем дупки и така за кратко той даже бе лидер в класирането. Трите богита на последните девет дупки обаче провалиха похода му към трофея в изданието.

"Знаех, че мога да се справя добре, заяви пред ESPN Джонсън. - Давам си сметка, че има нещо, което ми липсва, но което може да ме направи страхотен. Работих здраво и мисля, че това си пролича от представянето ми тук. Наистина се вълнувам и ми е трудно да говоря. Усещането е чудесно. Няма съмнение, че това е най-важният и най-специалният трофей в досегашната ми кариера. Положих много усилия и се радвам, че нещата се отплащат. Това ми дава самочувствие", отбеляза американецът, който се придвижва с девет места напред и вече е под номер 7 в света. Сред първите, които поздравиха шампиона, бяха половинката му Полина Грецки - дъщеря на легендара Уейн Грецки, която носеше на ръце новороденото им бебе.

Междувременно лидерът в ранглистата Рори Макилрой остана девети, но все пак стабилизира играта си след лошото начало. Северноирландецът приключи състезанието с 1 удар под пара (287).
Гласувай | 1939 0 4792

Доналд Тръмп хвали Макилрой за избухването му в Маями


07 март, 2015

Чейка с първа титла на 44 години след исторически плейофи


09 март, 2015



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?