BG | EN
Golf.bg
Чейка с първа титла на 44 години след исторически плейофи

Чейка с първа титла на 44 години след исторически плейофи

09 март, 2015 15:03 Роденият в Чехословакия, но състезаващ се за Германия Алекс Чейка спечели първата в кариерата си титла от PGA Tоur и то на 44-годишна възраст. Голфърът триумфира на Откритото първенство на Пуерто Рико, след карио се справи с четирима свои конкуренти в плейофи. Чейка надделя с бърди още на първата допълнителна дупка срещу Емилиано Грийо, Тим Петрович, Джон Къран и Сам Сондърс, след като цялата група от петима състезатели приключи надпреварата с равен резултат от по 7 удара под пара (281).

Това бе първи случай в PGA Tour с плейофи с петима голфъри след успеха на Фил Микелсън на BellSouth Classic през 2006 година.

"Бях подготвил всичко за прибирането си и щях да бъда доволен и на третото място, заяви Чейка след триумфа. - Изведнъж обаче всичко се промени и сега стоя тук като победител. Много съм щастлив и едва ли спя. Сега поне ще мога да казвам, че след като играя дълго време в PGA Tour, най-накрая съм спечелил нещо. Това е едно добро изречение, което ще използвам, когато приключа с голфа", допълни състезателят, който има четири трофея в Европейския тур, последният от които е спечелен през 2002 година.
Гласувай | 1917 0 4955

След 6-месечно отсъствие Джонсън отново печели


09 март, 2015

Най-сетне Фишър триумфира в Европейския тур


09 март, 2015



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?