BG | EN
Golf.bg
Почина легенда в голфа

Почина легенда в голфа

08 февруари, 2015 16:02 Американското величие в голфа Били Каспър е починал от сърдечен удар в събота на 83-годишна възраст. В бляскавата си кариера той има три мейджър титли - две от US Open през 1959 г. и 1966 г., както и от "Мастърс"-а през 1970 година. При втория си успех на Откритото първенство на САЩ Каспър наваксва разлика от седем удара, довежда надпреварата до плейофи и стига до впечатляващата победа в Сан Франциско след успех срещу Арнолд Палмър.

Американецът държи седмото място във вечната ранглиста по брой титли в PGA Tour със своите 51. Името и постиженията му обаче сякаш остават в сянката на "Голямата тройка" по онова време - Палмър, Джак Никлаус и Гари Плеър.

В периода 1964 г. - 1970 г. Каспър печели 27 турнира в САЩ - с 6 повече от общия брой на Палмър и Плеър. През 1978 година той е приет в Залата на славата на голфа.

Според информация на ESPN през последните месеци Били Каспър е бил с влошено здравословно състояние. Той е имал припадъци, а през миналата година е лекувал и пневмония.
Гласувай | 1826 0 4731

Индиец с първи трофей от Европейския тур


08 февруари, 2015

Джейсън Дей оцеля в плейофната битка в Сан Диего


09 февруари, 2015



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?