BG | EN
Golf.bg
Индиец с първи трофей от Европейския тур

Индиец с първи трофей от Европейския тур

08 февруари, 2015 15:02 Индиецът Анирбан Лахири демонстрира чудесна игра в последния кръг на Откритото първенство на Малайзия в Куала Лумпур и спечели първата в кариерата си титла от Европейския тур. 27-годишният голфър записа 4 удара под пара (68) в четвъртия състезателен ден и така с общо 16 удара под пара (272) завърши на върха в генералното подреждане. Втората позиция остана за водача след третия кръг Бернд Вийсбергер (Австрия), койтоостана приключи на удар разлика от победителя. Третата позиция пък си поделиха испанецът Алехандро Канисарес и Пол Уоринг с резултати от по (275) на ниво -13.

Устремът на Лахири си пролича още в началото на решаващия кръг, като той направи четири бърдита на първите пет дупки. Бърдито на 17-а дупка пък го изведе начело на класирането аз първи път от началото на надпреварата. Индиецът завърши състезанието с пар, а Вийсбергер се нуждаеше от бърди, за да стигне до плейоф. Това обаче така и не се случи и Лахири се поздрави с първия си триумф в Европейския тур.

"Все още не съм осъзнал какво точно се случва, заяви веднага след победата си инийският състезател. - Когато разбера какво съм постигнал, със сигурност ще ме обземе голямо щастие. Създал съм си този лош навик сам да усложнявам нещата и се радвам, че този път всичко мина добре. Колкото и грозно да се получи към края на състезанието, все пак успях. Сега отправям поглед към "Мастърс"-а. Не знам колко далеч мога да стигна, но тази победа ми дава самочувствие и вярвамм в шансовете си", коментира Лахири, който си заслужи чек за близо 440 000 евро.
Гласувай | 1877 0 4613

Проблемите не спират - Уудс се отказа в Сан Диего


07 февруари, 2015

Почина легенда в голфа


08 февруари, 2015



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?