BG | EN
Golf.bg
Проблемите не спират - Уудс се отказа в Сан Диего

Проблемите не спират - Уудс се отказа в Сан Диего

07 февруари, 2015 21:02 Носителят на 14 мейджър титли Тайгър Уудс приключи принудително участите си на турнира Farmers Insurance Open в Сан Диего, Калифорния. Причината за това станаха проблемите с гърба, които измъчват американеца вече година.

Бившият лидер в световната ранглиста успя да изиграе само 11 дупки, след което доброволно се отказа от надпреварата. Както е известно, през миналата година Уудс не игра на "Мастърс"-а в Огъста, както и на US Open заради операция на прищипан нерв на гърба. Той пропусна голяма част от 2014-а, а при завръщането си демонстрира разочароваща форма. През миналата седмица в Скотсдейл Тигъра изигра най-слабия си кръг в професионалния голф.

Самият Уудс обясни пред медиите, че забавянето на играта заради мъглата е нарушила загрявката му. Именно това е причинило и появата на болките в областта на гърба. "По време на тази пауза гърбът ми така и не се отпусна, а когато играта започна, просто прогресивно се стегна. Бях готов да играя, направих добра загрявка. Наложи се обаче да стоим навън на студено и в един момент болките пак започнаха. Просто нещата стоят по този начин", обясни американецът.

"Обикновено не се налага да чакаме толкова, за да започнем да играем, продължи Уудс, който в момента е едва 56-и в световната ранглиста. - Вкъщи нещата протичат по различен начин и не съм имал такива проблеми. Просто мускулите ми отказват и болката се измества към проблемната област", допълни голфърът.

Уудс бе с резултат от 2 удара над пара, когато реши да прекрати участието си в турнира. Това е девети отказ в кариерата на Тигъра и негов трети в рамките на последните осем издания, в които играе. Това отново поставя на дневен ред въпроса дали въобще 39-годишният американец ще може да се върне към най-добрата си форма. Тайгър Уудс не е печелил турнир в PGA Tour от 2013 година насам, а последният му мейджър триумф е през 2008-а.
Гласувай | 2058 0 5831

Невероятният живот на Тайгър Уудс


07 февруари, 2015

Индиец с първи трофей от Европейския тур


08 февруари, 2015



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?