BG | EN
Golf.bg
Алънби поддържа версията си за инцидента в Хонолулу

Алънби поддържа версията си за инцидента в Хонолулу

28 януари, 2015 16:01 Говорейки за инцидента на Хаваите преди около две седмици, Робърт Алънби не скри яростта си от медиите, които са му "прехвърлили вината". Австралийският голфър продължава да поддържа своята версия за събитията от 16 януари, когато по думите му е бил нападнат, отвлечен, пребит и ограбен от непознати, след като е бил в бар в Хонолулу.

"Историята ми не се е променила - същата е, каквато беше и при първия ми разказ, заяви 43-годишният Алънби на пресконференцията преди началото на турнира Phoenix Open. - Казах какво знам, това е основното. Никого не съм лъгал."

Версията на голфъра гласи, че той е излязъл да пийне в бар, след като не е успял да премине "кът"-а след втория кръг на турнира Sony Open. В спомените си Алънби е вечерял, изпил е две чаши червено вино и е платил е сметката си в 22:48 часа. Това е потвърдено и от часа, изписан на касовия бон в ресторанта. Записи от камери около бара пък показват как той излиза от заведението с трима човека, които австралиецът твърди, че никога преди това не е виждал. След това Алънби е ограбен, удрян многократно, отвлечен и захвърлен в парк на няколко километра от бара, в който е бил. Това е заявил в показанията си голфърът. Той допълва, че след като е дошъл в съзнание, е установил, че липсват портфейлът, пари, шофьорската му книжка, както и мобилният му телефон. Алънби е изразил съмнения, че може би е бил дрогиран, тъй като нямал спомен за събитията между 23:06 ч. и 1:27 ч.

"Наслаждавах се на хубавата вечер, на прекрасното място, на храната и изведнъж се превърнах в жертва. Сега всичко това е изопачено. Разбирам чудесно как работят медиите. Професионален голфър съм от 25 години и съм изпитал на гърба си много коментари по мой адрес. Приемам и този удар. Имам силен характер и няма да се поддам на това. В крайна сметка - каквото се е случило, се е случило", завърши философски Алънби.

През последните дни в медиите се появи и нова версия по случая с голфъра. Според информацията той е бил видян в стриптийз клуб в нощта на 16 срещу 17 януари. На въпрос на журналисти дали това е вярно австралиецът отговори: "Нямам спомен за това".

Полицията продължава да разследва случая.
Гласувай | 2533 0 6785

Тайгър Уудс: Хубаво е отново да играя


28 януари, 2015

Макилрой агитира за Кларк


28 януари, 2015



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?