BG | EN
Golf.bg
Тайгър Уудс: Хубаво е отново да играя

Тайгър Уудс: Хубаво е отново да играя

28 януари, 2015 12:01 Носителят на 14 мейджър титли Тайгър Уудс се подготвя за своето завръщане на игрището на провеждащия се тази седмица турнир Phoenix Open. Американският голфър е участвал в само една надпревара от август насам - на Hero World Challenge през декември. Причината за отсъствието му през 2014 година бе травма на гърба и операция, която той претърпя.

Междувременно Тигъра прекрати работа с Шон Фоли през август и си намери нов треньор - Крис Комо.

"Страхотно е, че се връщам на игрището, заяви бившият номер 1 в света на пресконференция в Аризона. - Дълго време отсъствах. Наложи се да си взема почивка след турнира през декември, а освен това имах проблеми и с вирус, който ме извади от строя за още три седмици след това. Отслабнах значително и се наложи да възвърна теглото си преди да подновя тренировки. След това с Крис започнахме подготовката. Мисля, че свършихме чудесна работа, но това е процес, който продължва. Имаме план какво трябва да постигнем и тъй като се движим с напреднал график по този план, значи явно това е добър знак. Възвръщам скоростта си и отново се забавлявам на игрището. Достигам показатели, които съм имал преди 15 години. Това е страхотно", продължи Уудс.

39-годишният американец коментира и ситуацията, при която изненада приятелката си Линдзи Вон при триумфа й в Кортина Д'Ампецо. Звездата в алпийските ски записа рекордния 63-и успех за Световната купа. Именно там се появи информацията, че фотограф е ударил Уудс по лицето случайно и му е счупил зъб. "Линдзи завърши състезанието, но аз продължих да нося маската на лицето си, за да не ме познае никой и да я изненадам. Опитах се да се скрия, защото няма много момчета с тъмна кожа по ски състезанията, пошегува се Уудс. - Това беше цялата идея на маската, която носех. Имаше фотографи и оператори, които бяха приклекнали долу на земята и се опитваха да заснемат Линдзи. Изненадващо един от тях се изправи, обърна камерата и ме удари по устата. За щастие удари зъб, който и без това бе проблемен. Сега всичко е наред, но в самолета бе доста забавно, защото не можех да се храня, не можех да пия, докато не отида на зъболекар. Не можех да докосна нищо до устата си, дори дишането ми причиняваше болка", призна Уудс.

Снимки: Getty Images/Guliver; latimes.com
Гласувай | 2261 0 4995

Тайгър Уудс продава острова си в Швеция


08 януари, 2015

Алънби поддържа версията си за инцидента в Хонолулу


28 януари, 2015



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?