BG | EN
Golf.bg
Гaрсия разкри защо Хименес не е подходящ за капитан на Европа

Гaрсия разкри защо Хименес не е подходящ за капитан на Европа

25 ноември, 2014 21:11 Заемащият 5-ото място в световната ранглиста Серхио Гарсия също се включи в дебата за следващ капитан на Европа за Ryder Cup през 2016 година в Минесота. Според него сънародникът му от Испания Мигел Анхел Хименес няма голям шанс да бъде избран, имайки предвид, че основният му конкурент за поста е Дарън Кларк.

"И двамата са силни кандидати, но честно казано ме притеснява това, че Мигел не говори добре английски, за да се справи с напрежението, с което е натоварен капитанът, коментира испанският голфър. - Английският не е родният му език и когато се опита да каже нещо, то е много по-различно в сравнение с испанския. Мигел е бил страхотен като състезател в Ryder Cup, както и като помощник-капитан, но да си капитан е много по-различно. От момента, в който те изберат, имаш година и половина с различни ангажименти, интервюта и подобни дейности, с които капитанът се занимавам. Затова е важно всички да разбират съвсем ясно какво говори той, какво има предвид. Често изказванията се интерпретиран погрешно. Капитанът за Ryder Cup се явява лице и говорител на тура и на спонсорите. Когато самият турнир започне, се държат речи, с които също трябва да се справя", продължи да разсъждава Гарсия за потенциалните проблеми на своя сънародник, ако евентуално бъде избран за капитан на отбора на Европа.

50-годишният Хименес стана най-възрастният победител в Европейския тур, след като през месец май спечели Откритото първенство на Испания.
Гласувай | 1757 0 4613

Макдауъл предвижда доминация на Макилрой


25 ноември, 2014

Макилрой дърпа Адам Скот напред


28 ноември, 2014



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?