BG | EN
Golf.bg
"Пирин Голф&Кънтри Клуб" прие Откритото първенство на Македония за аматьори

"Пирин Голф&Кънтри Клуб" прие Откритото първенство на Македония за аматьори

30 юни, 2014 11:06 Над 55 състезатели стартираха в третото издание на Откритото първенство на Македония по голф за аматьори, което се проведе в "Пирин Голф&Кънтри Клуб" през уикенда. Шампионатът привлече голфъри от Македония, България, Румъния, Англия, Казахстан, Русия, Германия и Австрия, както и представители на младежкия национален отбор на България. Турнирът се провежда за трета поредна година и привлича участници под мотото "Играта, която ни събира".

"Голфът е играта, която ни събира. Провеждаме третото издание днес, като си пожелаваме на 30-ия юбилея на Откритото първенство на Македония по голф за аматьори да привлечем 300 македонски играчи", каза председателят на македонската федерация по голф Лес Перчевски.
                           
Голфърите бяха разпределени в две дивизии според хендикапа на участниците. В шампионатната дивизия с хендикап до 12 за мъжете и до 14 за жените състезанието бе във формат индивидуален строук плей. В плейт дивизията – хендикапи от 13 до 24 за мъжете и от 14 до 28 за жените, форматът бе индивидуален стейбълфорд.       
    


Шампион на Откритото първенство на Македония по голф за аматьори за 2014 г. с резултат от 148 удара сборен резултат от двата състезателни дни стана шампионът на голф клуба за 2013 Анди Пийч. Второто място зае талантливият български национал Любомир Костов само с 2 удара повече от победителя, а трети се нареди председателят на македонската федерация по голф Лес Перчевски. Наградата за нетен резултат отиде при Сергей Стойков.
                            
В плейт дивизията първото място заслужи Владимир Михайлов с 69 точки сборен резултат от двата състезателни дни, който сподели, че днешната игра е най- добрата му игра, откакто играе голф. Второто място заслужи Пламен Мицански също с 69 удара, но по- слаба игра през втория състезателен ден, следван от Груди Грудев с 67 нетни Стейбълфорд точки. Най-добър резултат сред дамите направи София Селдемирова, която представя България на няколко международни състезания.

Най-добре представил се македонски състезатели е Илия Остойчич, който заслужено грабна приза със 180 удара от двата състезателни дни.

Първи при младежите се класира Етан Патерсън със 66 нетни Стейбълфорд точки, следван от възпитаника на детската школа на голф клуба Борислав Крацханов и Мартин Скокански.
Гласувай | 1369 0 3693

Плейофи между четирима и първа титла за парагваец в Кьолн


29 юни, 2014

Джъстин Роуз завоюва трофея в Мериленд


30 юни, 2014



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?