BG | EN
Golf.bg
Каймер вдъхнови финландец за триумф в Ирландия

Каймер вдъхнови финландец за триумф в Ирландия

22 юни, 2014 21:06 Финландецът Мико Илонен спечели титлата на Откритото първенство на Ирландия при своето юбилейно участие под номер 300 в надпревара от Европейския тур. 34-годишният голфър не изпусна водачеството от началото до края на турнира и в крайна сметка завърши с 13 удара под пара (271). Това е четвърти трофей за Илонен в тура и първи през тази година.

Втората позиция в генералното подреждане остана за италианеца Едоардо Молинари с 12 удара под пара (272), а третото място си поделиха Кристофер Броберг, Матю Болдуин и Дани Уилет с резултати от по (273) на ниво -11.    

Илонен записа нов рекорд на игрището след страхотните (64) в откриващия ден, но след това постижението му бе подобрено от Уилет, който в третия кръг реализира (63). Въпреки това обаче финландецът не изпусна лидерството до края на надпреварата и се поздрави с успеха.



Шампионът призна в интервюто след награждаването, че е бил вдъхновен от играта на Мартин Каймер, който преди седмица завоюва титлата на втория за годината мейджър турнир в голфа - US Open.

"Мога да кажа, че победата ми бе вдъховена от представянето на Мартин Каймер преди седмица, каза Илонен. - Изпратих му съобщение, че наистина съм гледал с удоволствие играта му. Много рядко ми се случва да се наслаждавам на представянето на някой - предпочитам просто да играя. Мартин обаче ме вдъхнови. Беше прекрасно да водя от началото до края на турнира, както бе и в неговия случай в Пайнхърст", обясни победителят.



Английският тийнейджър Матю Фицпатрик, който бе единственият аматьор, преминал кът-а на US Open, завърши 29-и в първия си турнир при професионалистите.
Гласувай | 1489 0 3716

Тайгър Уудс се завръща


22 юни, 2014

Стрийлман с рекорд и трофей


23 юни, 2014



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?