BG | EN
Golf.bg
Голям интерес към първото издание на Porsche Sofia Zapad Golf Cup

Голям интерес към първото издание на Porsche Sofia Zapad Golf Cup

08 октомври, 2012 15:10

Интересът към първото издание на Porsche Sofia Zapad Golf Cup беше изключително голям и участие взеха рекордните 84 състезатели при едновременен старт


На 6 октомври 2012 (събота) Пирин Голф & Кънтри Клуб беше домакин на първото издание на Porsche Sofia Zapad Golf Cup, като предизвика всички участници с атрактивните награди и голф аксесоари на Ауди - голф чанти, луксозни часовници и уикенд с Ауди. Гости на голф турнира бяха голфъри от Румъния, Словакия, Германия, САШ, Македония, Англия, Корея, Русия, Чехия и България, които се насладиха на великолепната игра.

Гост на събитието беше Нино Аурабах- член на борда на директорите на Европейската Асоциация по голф за хора с увреждания с хендикап 10, който беше възхитен от професионалната организация на първото издание на турнира.

„След 2 часа път от София до Пирин Голф & Кънтри Клуб се почувствах все едно съм преминал пустинята и тук намерих истински оазис. Сега разбирам защо водеща компания като Порше Интер Ауто, представител на Ауди за България организира голф събития тук”, коментира Аурабах.

През 2012 най-големият търговско-сервизен комплекс на Audi в България – Порше София Запад, включи в спонсорския си пакет един от най-аристократичните спортове. „Настроението по време на турнира беше уникално, а освен на голф играта всички Вие имахте възможност да се насладите на автомобилите от гамата на Ауди. Резултатите бяха много оспорвани, но победители сте всички Вие, които имахте възможност да участвате в събитието”, каза Ивайло Пулев по време церемонията на награждаване на победителите.

Голфърите се състезаваха на 18 дупки на шампионското игрище в Пирин Голф.  Играчите бяха разпределени в три дивизии и играха с ¾ от хендикапа си. В дивизия А (Хендикап до 18) състезателите играха формат Строукплей и първите трима състезателите постигнаха равен брой удари, но победителите се решиха с по-добра игра на последните 9 дупки. С резултат от 72 удара (нетен резултат) на първо място се класира Александър Ненков, следван от Сергей Стойков и Антон Панайотов.



В дивизия В (хендикап 18.1 до 28.0) в челната тройка се наредиха: на първо място Николай Кьосев с 36 нетни Стейбълфорд точки, втори Фабио Фурнари с 35 точки и по-добра игра на последните дупки и трето място зае Владимир Боянов. В третата дивизия (хендикап над 28.1) първи се класира Пламен Тянков с 38 нетни Стейбълфорд точки, следван от Деян Пеловски с 36 точки и Мирослав Николов с 2 точки по-малко.

Най-дълъг удар направи Мирела Бласиус от Румъния, която помоли всички голфъри да оправят следите по игрището след себе си. Най- близо до дупката беше топката на Райчо Ангелов, само на 5.31 метра от флага.
Гласувай | 2471 0 7984

Андон Тушев ще представя България на Volvo World Golf Challenge


06 октомври, 2012

Грейс напредва в класацията по приходи след нова победа в Европейския тур


08 октомври, 2012
тагове: golf



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?