BG | EN
Golf.bg
Грейс напредва в класацията по приходи след нова победа в Европейския тур

Грейс напредва в класацията по приходи след нова победа в Европейския тур

08 октомври, 2012 15:10

Южноафриканецът Брендън Грейс спечели четвъртата в кариерата си титла от Европейския тур, като това се случи на турнира Alfred Dunhill Links Championship в Шотландия. Той завърши с 22 удара под пара (266) и изпревари с два удара втория в класирането Торбьорн Олесен (Дания). Третото място зае шведът Александър Норен с резултат от (270) на ниво -18.

Това е четвърти успех за 24-годишния Грейс в тура и по този начин той се придвижва до третото място в тазгодишната класацията по приходи Race to Dubai. Южноафриканският голфър се намира на 730 000 евро зад лидера и номер 1 в света Рори Макилрой. Освен трофея в Шотландия Грейс си заслужи и шампионския чек за 617 284 евро.

"Ще гоня Рори, заяви победителят. - Някой ми спомена преди няколко дни, че мога да се опитам да изместя Рори от класацията по приходи. Тогава отговорих, че е добре да изчакам да мине тази седмица и да видя какво ще се случи. Сега вече съм на трета позиция и лидерското място в подреждането Race to Dubai определено е сред приоритетите ми. Имайки предвид какви важни турнири предстоят, тези 800 000 евро не изглеждат чак толкова голяма разлика", допълни Грейс.
Гласувай | 1840 0 4451

Голям интерес към първото издание на Porsche Sofia Zapad Golf Cup


08 октомври, 2012

Приемат 81-годишен в Залата на славата


09 октомври, 2012
тагове: golf



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?