BG | EN
Golf.bg
Ето кой

Ето кой "спаси" Рори и Европа

03 октомври, 2012 14:10

Мартин Каймер, Люк Доналд, Иън Полтър, Хосе Мария Оласабал… Пат Роулинс. Последното име сигурно не ви е познато и има причина за това. Този човек обаче бе в основата на триумфа на отбора на Европа в турнира Ryder Cup. Полицай Роулинс помогна на световния номер 1 Рори Макилрой да се придвижи до "Медина Кънтри Клъб" в решаващия ден на състезанието. Както е известно, северноирландецът бе объркал часовите зони и за малко не пропусна мача си на сингъл срещу Кийган Брадли. Точно 10 минути преди началото на двубоя си Рори бе на игрището… и то благодарение на Роулинс, който му осигури полицейски ескорт от хотела до голф комплекса. Макилрой спечели мача си, след което тимът на Европа постигна обрат и с разлика от една точка стигна отново до трофея.

Да, европейците може и да са доволни от този развой на събитията и ролята на Пат Роулинс, но това не важи за американците. "Бях в хотела и попитах дали всички голфъри са стигнали до игрището. Тогава ми обясниха, че никой не е виждал Рори и се паникьосахме. Намерихме го и го откарахме до игрището. Той определено бе нервен и на негово място и аз щях да бъда, разказа героят Роулинс. - Да, знам какво означава това за американския тим, много хора ме обвиняват за загубата на САЩ, но аз се гордея с постъпката си, така беше правилно. Ако това се бе случило на някой от американските състезатели, действията ми щяха да са същите. Фен съм на голфа и много добре знаех кой е Рори и от какво значение е присъствието или отсъствието му в този толкова важен момент на турнира. Щастлив съм, че бях малка част от тази надпревара", обясни полицаят.
Гласувай | 2051 0 4167

Завърши петият турнир от серията "Голф Клуб България Челиндж"


02 октомври, 2012

Голфъри тестват автомобилите в Пирин Голф & Кънтри Клуб


05 октомври, 2012
тагове: golf



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?