BG | EN
Golf.bg
Завърши петият турнир от серията

Завърши петият турнир от серията "Голф Клуб България Челиндж"

02 октомври, 2012 14:10

Спорт, ефективност и комуникация. Перфектната симбиоза между турнирите на Голф Клуб България и всички голф ентусиасти, отново стана възможна благодарение на любезното домакинство на Пирин Голф & Кънтри Клуб.

Петият турнир от серията "Голф Клуб България Челиндж" за купата на ,,Офис 1 Суперстор'' се отличи не само с перфектаната организация, но и с броя на участниците в елитната дивизия А. За първи път повечето от най-добрите български голфъри предпочетоха веригата пред други атрактивни турнири през този уикенд! Това е знак, че освен при новите голфъри, дамите и младежите Голф Клуб България става популярен и сред майсторите!

Усилията в тренировките на младежкия национал – Божидар Спасов, най-накрая се увенчаха с голям успех и то в компанията на едни от най-добрите голфъри в България. Освен най-добрия нетен резултат от 70 удара, Божидар се оказа и най-добър в грос-а – забележителни 79 удара!

 След този турнир Александър Ненков почти си осигури победа в А дивизия за веригата, като зае второто място. Само с един удар разлика на трето място се класира Александър Евтимов, който за пореден път си тръгна с награда от турнира.

Посланикът на Словакия Карол Мистрик явно твърдо е решил паралелно да развива дипломатическа и голф кариера. Той успешно зае първото място в В дивизия с 36 точки. Второто място е за Сергей Стойков с 34 точки, който устремено върви към спечелване на веригата и попадане в първа дивизия. На трето място също с 34 точки се нареди Фабио Фурнари, който отправя сериозна заявка за място сред младежките национали.

Най-дълъг удар за пореден път изпълни Николай Робев на една от трудните дупки – 7-ма.

В пионерската С дивизия Ивайло Иванов отвоюва първото място с 33 точки. Вдъхновен от събитието спонсора показа, че може да се печели дори и когато грижата за останалите е на първи план. Той преотстъпи наградата – модерен принтер за голямата томбола на финалния турнир.

Останалите награди за настоящия турнир също бяха в тематиката на Офис 1 - “Всичко за Вашия офис под един покрив!”. От своя страна президентът на Голф Клуб България- Илко Йоцев обяви, че принцът на Монако Албер II подарява личния си бинокъл за Формула 1 като награда за финала на последния турнир от веригата на клуба.

Човекът усмивка - Димитър Лобутов получи заслужения си спортен успех, като се класира на второ място в дивизията, а трети с 31 точки остана Благой Стоянов.

Интригата между ,,строителните величия'' – Благой Стоянов и Веселин Стаменов се задълбочи, като след четвъртото място на Веселин, двамата оглавиха временното класиране в С дивизия.

Изтънчеността и финесът в голф средите беше представен в дивизия L . Британката Пам Джоунс явно решена да спечели веригата, за пореден път показа постоянна игра с от около 23 удара над пар-а и така завоюва първото място с 28 точки. Второ място - Веселина Стоилова също показва усъвършенствани умения в играта, което все по-често се отразява и на мястото й в класиранията. На трето място с 23 точки се класира Ивана Симеонова. Може би успокоена, че вече има сигурна награда, след завидните 2,34м до пина на 12-та дупка, където организаторите бяха поставили табелата за „Най-близо до флага” най-малката състезателка, а и вече с най-малкия хендикап изигра останалите дупки с известна доза расеяност. Трябва да се отбележи и представянето на новото попълнение на младежкия национален отбор – Михаела Михова, която с всеки турнир показва все по-убедителна игра.

Нека завършим заедно предизвикателството на Голф Клуб България на 27.10.2012г. Очакваме ви на големия финал от веригата на "Голф Клуб България Челиндж" на игрището на Пирин Голф & Кънтри Клуб! Защото голфът вече е достъпен!
Гласувай | 1643 0 3970

Оласабал освобождава капитанския пост за Ryder Cup 2014


02 октомври, 2012

Ето кой "спаси" Рори и Европа


03 октомври, 2012
тагове: голф



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?