BG | EN
Golf.bg
Оласабал освобождава капитанския пост за Ryder Cup 2014

Оласабал освобождава капитанския пост за Ryder Cup 2014

02 октомври, 2012 14:10

Хосе Мария Оласабал се отказва от капитанския пост на отбора на Европа за турнира Ryder Cup. 46-годишният испанец заяви пред меидите, че няма да води тима през 2014-а в Шотландия на 40-ото издание на най-престижния отборен турнир в голфа. Както е известно, съставът на Европа защити трофея си от Ryder Cup, след като постигна чудесен обрат в решаващия кръг в неделя и победи САЩ с 14½:13½.

"Няма да водя отбора след две години, категоричен бе Оласабал при пристигането си на летище Хийтроу. - Има достатъчно кандидати за тази работа, които заслужават да бъдат капитани в бъдеще - Дарън Кларк, Пол Макгинли, Томас Бьорн, Пол Лоури, Лий Уестууд и Падриг Харингтън. Би било нечестно да спомена само едно име. Всички изброени заслужават поста", обясни испанецът.



"Не е никак лесно да си капитан, даже в някакъв смисъл може да се каже, че е мъчение. Нервите са големи, но това е красотата на Ryder Cup. Адреналинът е несравним и лично аз живея за подобни неща - обичам напрежението, то ме кара да се чувствам жив. Не знам дали обратът, който направихме, е някакво чудо, но е нещо забележителоно", допълни Оласабал, който сподели, че е получил поздравителни съобщения от световния номер 4 в тениса Рафаел Надал и от краля на Испания Хуан Карлос.
Гласувай | 1816 0 4499

Алекс Фъргюсън беснее на пресконференция (видео)


02 октомври, 2012

Завърши петият турнир от серията "Голф Клуб България Челиндж"


02 октомври, 2012
тагове: golf



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?