BG | EN
Golf.bg
Рори закъснял за Ryder Cup заради Каролин

Рори закъснял за Ryder Cup заради Каролин

02 октомври, 2012 14:10

Вече е ясно каква е причината световният номер 1 в голфа Рори Макилрой за малко да пропусне участието си в последния ден на отборния турнир Ryder Cup в "Медина Кънтри Клъб" в Илинойс. 23-годишният северноирландец за малко да закъснее за двубоя си на сингъл срещу представителя на САЩ Кийган Брадли, след като по негови думи объркал часовите зони. Рори все пак стигна в последния момент за мача си и помогна на европейците да защитят титлата си в надпреварата. Вече обаче е ясна истинската причина за закъснението и разсеяността на Макилрой - той е говорил в Skype с приятелката си Каролин Вожняцки.

"Събудих се в 9 часа и се обадих на Каролин, която е в Пекин, призна най-добрят голфър в света в момента. - Размотавах се из стаята си и видях, че имам няколко пропуснати обаждания от непознат номер около 10:30 часа. Малко преди 11 часа ми звънна мениджърът ми Конър Ридж и ме попита дали вече съм на игрището.  Аз му отговорих, че не съм. Тогава той добави, че започвам да играя след 25 минути и аз го поправих, че всъщност е след час и 25 минути. Конър не ми повярва и реши, че се шегувам и даже че се намирам в голф комплекса. Уверих го, че не е така и в крайна сметка стана ясно какво объркване е настъпило", разказа Макилрой.

"Никога не съм бил толкова притеснен, наистина. Когато стъпих на игрището, се успокоих. Кийган ме попита дали всичко е наред, дали съм добре. Бях убеден, че първите няколко дупки са важни и след 6-те изиграни имах преднина от 2 удара. Може да се каже, че в последния ден играх най-добрия си голф. Представете си как щях да се представя, ако бях загрял. Не ми се мисли какво щеше да стане, ако бяхме загубили с точка", коментира Макилрой.

Междувременно капитанът на тима на Европа Хосе Мария Оласабал е подарил на Рори голям чосовник, за да не се повтаря този случай занапред. "Никога повече не закъснявай така за отборен турнир", било предупреждението на 46-годишния испанец към Макилрой.
Гласувай | 1924 0 5069

Шампанско за всички!


01 октомври, 2012

Вожняцки се "оправдава" за случая с Макилрой


02 октомври, 2012



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?