BG | EN
Golf.bg
Оласабал: Направихме го за Севе

Оласабал: Направихме го за Севе

01 октомври, 2012 23:10

Капитанът на Европа Хосе Мария Оласабал определи изминалата седмица като една от най-хубавите в живота му, след като воденият от него отбор защити титлата си на голф турнира Ryder Cup. Европейците изоставаха с 6:10 след втория ден, но успяха да обърнат развоя на двубоя и да стигнат до  победата с 14½:13½.

В последния ден европейските голфъри спечелиха осем от мачовете на сингъл, а Франческо Молинари взе половин точка срещу Тайгър Уудс. Така титлата от престижната надпревара остана в Европа. Непосредствено след триумфа Оласабал посвети успеха на вече покойния си близък приятел и сънародник от Испания Севериано Байестерос.

"Тази седмица е наистина специална за мен, заяви щастливият Оласабал. - За първи път Севе не е с нас, а аз имам прекарсни спомени с него от този турнир. Той беше важен за мен човек и винаги ще има място в сърцето ми. Всички момчета от отбора знаят какво значеше тази седмица за мен. Съзнавам, че ставам прекалено емоционален, но искам да им благодаря за това, което направиха. Те ми подариха най-хубавата седмица в живота. Щастлив съм, че в състава имаше 12 момчета, които бяха готови да дадат всичко от себе си през тези няколко дни".



"Не ни беше никак лесно в началото на надпреварата, продължи капитанът на Европа. - Нищо не се развиваше както ни се искаше. Всички обаче вярвахме. Мисля, че споменът за Севе и това как той се обади на отбора по телефона през 2010 година в Селтик Менър, също помогна. Образът на Севе, мисълта за него, това съхрани духа на тима ни жив. Не само аз, но и момчетата спечелиха тази титла за Севе", допълни Оласабал.
Гласувай | 1991 0 6052

Макилрой за малко да пропусне последния ден на Ryder Cup


01 октомври, 2012

Капитанът на САЩ: Шокирани сме от загубата


01 октомври, 2012
тагове: golf



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?