BG | EN
Golf.bg
Макилрой за малко да пропусне последния ден на Ryder Cup

Макилрой за малко да пропусне последния ден на Ryder Cup

01 октомври, 2012 23:10

Лидерът в световната ранглиста Рори Макилрой бе "на косъм" от това да пропусне мача си срещу Кийган Брадли в последния ден на отборния турнир Ryder Cup в Илинойс. Както е известно, тимът на Европа изоставаше сериозно преди решаващите мачове на сингъл, но въпреки това голфърите събраха сили и обърнаха нещата в своя полза срещу състава на САЩ - 14½:13½.

По график 23-годишният Макилрой трябваше да излезе на игрището за първия си удар в 11:25 часа местно време. Той обаче объркал часовите зони в САЩ и се заблудил, че трябва да играе в 12:25 часа.

Мислейки, че има достатъчно време да стигне до игрището, да направи кратка загрявка, след което да се изправи срещу Брадли, северноирландецът бил неприятно изненадан от новината, че всъщност закъснява. За по-бързото придвижване на голфъра се погрижила местната полиция, която го ескортирала до "Медина Кънтри Клъб" точно 10 минути преди началото на двубоя му.



"Въобще не се сетихме какво може да се е случило, призна капитанът на Европа Хосе Мария Оласабал. - Изведнъж осъзнахме, че Рори го няма и започнахме да го търсим. В крайна сметка се свързахме с него и полицията го ескортира по най-бързия начин", обясни испанецът.

"Съвсем спокойно излизах от стаята на хотела си, когато ми се обадиха и ми казаха, че остават само 25 минути до началото на мача ми, призна засраменият Макилрой. - Честно казано никога не съм бил толкова притеснен, докато отивам към игрището. За щастие полицейският патрул ме закара, иначе нямаше да стигна навреме. Видях часовете на мачовете на телефона си и съм се заблудил заради часовите зони", сподели световният номер 1, който въпреки напрежението успя да победи Брадли.
Гласувай | 1788 0 4389

Тайгър Уудс: Всичко вече беше приключило


01 октомври, 2012

Оласабал: Направихме го за Севе


01 октомври, 2012
тагове: golf



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?