BG | EN
Golf.bg
Милен Радуканов откри сезона в

Милен Радуканов откри сезона в "Пирин Голф & Кънтри Клуб"

10 април, 2012 21:04

 

Бившият треньор на футболния ЦСКА Милен Радуканов откри голф сезона, като даде начален изстрел за старта на традиционния турнир на „Домейн Бойар” в Пирин Голф & Кънтри Клуб. Лидерът сред българските винопроизводители подкрепя елитните спортове в България и се обвърза трайно с голфа през 2011, налагайки се като един от най- предпочитаните турнири.
 
Радуканов, който изведе ЦСКА до триумф в турнира за Купата на България по футбол, взе и своя първи голф урок от холандския специалист Вим Каудайс. Усетът му към топката и спортният му дух помогнаха да усвои по-бързо техниката на аристократичния спорт.
 
„Благодаря, че ме поканихте да бъда част от Официалното откриване на голф сезона в Пирин Голф & Кънтри Клуб. До днес тази игра беше непозната за мен, но приех покана на „Домейн Бойар” с удоволствие. Наслаждавайки се на качествените вина, направих и първи опити с голфа - невероятен спорт. Завладя ме!” каза Радуканов по време на награждаването.

 



Изключително голям беше интересът към събитието, в което участие взеха 80 състезатели. С разрешението на родителите, в надпреварата се включиха играчи от младежкия национален отбор на България, които не участваха в класирането.
 
Г-н Милен Радуканов и г-н Евгени Харамлийски, Изпълнителен директор на „Домейн Бойар”, наградиха победителите в първия за годината голф турнир в комплекса .

 


Купата на „Домейн Бойар” за 2012 в Пирин Голф & Кънтри Клуб спечели Иван Голомеев с 81 удара, който сподели, че това е втора купа на „Домейн Бойар” в неговата колекция. Следван е от Емил Марков с 81 удара и Александър Евтимов с 82 удара.

Във втора дивизия с хендикапи до 36 победител стана Георги Петров с 44 нетни Стейбълфорд точки, първата голяма победа за голфъра. Втори се нареди Красимир Иванов с 41 точки и Иво Димчев с 41 точки и по-висок хендикап.

 


При дамите първа стана Ваня Деянова, член на клуба с 31 нетни точки. Специалните награди „Най-дълъг удар” и „Най-близо до дупката” спечелиха Денис Димитров и Питър Шнирберг, който играе на игрището за първи път ( 0.7 м. метра от флага ).

 


След състезанието и желанието за предизвикателните награди, които спечелиха победителите в турнира, гостите се потопиха в приятната атмосфера на Европейския ресторант в 5-звездния хотел в комплекса. Дегустацията на селектираните вина „Домейн Бойар” протече с 4-степенно меню. Гостите се насладиха на изисканите вкусове на няколко елитни вина от новите марки на избата, наскоро спечелили престижни медали от наши и международни конкурси: Quantum Riesling 2011, Next Twenty Rose 2011 и Domaine Boyar Platinum Merlot 2009. На финала на вечерята гостите опитаха и още две световни марки, които „Домейн Бойар” вече представлява в България: Порто №1 в света - Porto Cruz и една от най-динамичните марки шотландско уиски - Label 5.

 

Гласувай | 1580 0 4472

Макилрой: Турнирът приключи за мен още в третия кръг


09 април, 2012

Eвропейски пътуващ голф за първи път у нас


12 април, 2012
тагове: golf



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?