BG | EN
Golf.bg
Джъстин Роуз триумфира в Дорал

Джъстин Роуз триумфира в Дорал

12 март, 2012 22:03

Бившият номер 6 в световната ранглиста Джъстин Роуз триумфира на турнира WGC-Cadillac Championship в Дорал, Флорида с награден фонд 8,5 милиона долара. 31-годишният англичанин записа 2 удара под пара (70) в последния ден и така с общо 16 удара под пара (272) завърши на върха в генералното класиране. Второто място остана за американеца Бъба Уотсън, който приключи надпреварата с 15 удара под пара (273), а трети се нареди лидерът в световната ранглиста Рори Макилрой с резултат от (274) на ниво -14. Четвъртото място си поделиха Чарл Шварцел и Петер Хансон с по 13 удара под пара (275). Състезанието бе организирано съвместно от Европейския и Американския турове.

Това е първа победа за Роуз от серията турнири World Golf Championships и четвърта в кариерата му от PGA Tour. Освен титлата, за успеха си той си заслужи и чек за 1,4 милиона долара. Английският голфър отново попада в Топ 10 на света и вече заема седмата позиция. Подгласникът Уотсън ще се утеши с 840 000 долара от наградния фонд.



"Моментите като този са просто прекрасни, заяви щастлвият Роуз. - За жалост обаче не ми се случва често като голфър. Положих много усилия, работих здраво върху играта си и сега се вижда резултатът от това", допълни шампионът.
Гласувай | 1300 0 3630

Какво повече? Макилрой с нова титла и официално №1 в света


05 март, 2012

Нови проблеми за Уудс, под въпрос е за "Мастърс"-а


12 март, 2012
тагове: golf



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?