BG | EN
Golf.bg
Мейхън спечели в Аризона и спря Макилрой по пътя му към първото място в света

Мейхън спечели в Аризона и спря Макилрой по пътя му към първото място в света

27 февруари, 2012 22:02

Американецът Хънтър Мейхън победи Рори Макилрой с 2&1 на финала на турнира WGC-Accenture Match Play Championship в Аризона. Така 29-годишният голфър попречи на младия северноирландец да оглави световната ранглиста от тази седмица. 22-годишният Макилрой не успя да повтори чудесната си игра от 1/2-финалния сблъсък, когато елиминира Лий Уестууд, докато Мейхън бе във вихъра си. Американецът така и не позволи да изостане в резултата, като записа в сметката си седем бърдита. В двубой за третото място пък друг състезател от САЩ - Марк Уилсън, победи Уестууд.



"Това е просто чудесно, заяви след успеха си Мейхън, за когото това е четвърта титла от PGA Tour и втора от World Golf Championships след триумфа на Bridgestone Invitational през 2010 година. - Не осъзнавах колко трудно се стига до победата. Все пак трябваше да изиграя шест мача и то срещу най-добрите голфъри в света. Дълбоко в себе си исках да отложа малко коронясването на Рори като номер 1 в света. Аз обаче съм убеден, че той ще се изкачи на върха в ранглистата. Лично аз не се притеснявам за това, а съм сигурен, че и той не е обезпокоен", коментира шамапионът Мейхън, който ще се придвижи до рекордното за кариерата му 9-о място в световната ранглиста.

Гласувай | 1380 0 3153

Рори Макилрой е финалист на турнира Accenture Match Play Championship


26 февруари, 2012

Започва седмият голф турнир за Купата на президента


01 март, 2012
тагове: golf



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?