BG | EN
Golf.bg
Алваро Кирос с нова победа в Дубай

Алваро Кирос с нова победа в Дубай

11 декември, 2011 00:12

Испанецът Алваро Кирос спечели последния за сезона турнир от Европейския тур – Dubai World Championship, като се справи с конкуренцията на най-добрите голфъри в света в момента – Люк Доналд и Рори Макилрой. Испанецът записа резултат от (67) в последния кръг и така с общо 19 удара под пара (269) завърши на върха в генералното подреждане. Освен купата Кирос си заслужи и шампионския чек за над 900 000 евро.

Второто място остана за шотландеца Пол Лоури, който приключи надпреварата със 17 удара под пара (271), а трети се нареди световният номер 1 Люк Доналд. Англичанинът се прояви с 16 удара под пара (272), а след края на надпреварата официално бе обявен за номер 1 по приходи както в САЩ, така и в Европа. Това е и първият случай в историята, в който един голфър печели титлите по приходи в двата тура.

Кирос завоюва общо шестата си титла от Европейския тур и втора от Дубай през тази година. В началото на сезона испанецът триумфира и на Dubai Desert Classic.
Гласувай | 1276 0 5134

Люк Доналд с исторически двоен триумф


11 декември, 2011

Тропическа треска спря Макилрой за турнира в Тайланд


12 декември, 2011
тагове: golf



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?