BG | EN
Golf.bg
Люк Доналд с исторически двоен триумф

Люк Доналд с исторически двоен триумф

11 декември, 2011 00:12

Люк Доналд записа името си в историята на професионалния голф. Световният номер 1 стана първият състезател, който завършва годината с най-много приходи едновременно в Европа и САЩ. Рори Макилрой трябваше да спечели турнира Dubai World Championship този уикенд, за да попречи на англичанина да завърши на върха в класациите по приходи от двете страни на Атлантическия океан. Северноирландецът обаче завърши на 11-о място в Дубай и така 34-годишният Доналд се поздрави с двойния успех.

Както е известно, голфърът, който вече 27 седмици е лидер в световната ранглиста, спечели титлата по приходи в Американския тур още през октомври. Той обаче трябваше да изчака края на надпреварата в Дубай, за да е сигурен в триумфа и в Европа.

”Не виждах как се движеше Рори в класирането, но някъде около 13-ата дупка вече знаех, че двойната победа е моя, заяви Доналд, който завърши трети в крайното класиране в Дубай. – Последните шест дупки сякаш бяха нереални за мен, защото осъзнавах, че вече имам място в историята. В този момент напрежението сякаш изчезна, наслаждавах се на момента, усмихвах се. Мисля, че това е смисълът на всичко”, коментира още англичанинът.
Гласувай | 1294 0 4802

Каймер няма търпение да играе с Уудс в Абу Даби


10 декември, 2011

Алваро Кирос с нова победа в Дубай


11 декември, 2011
тагове: golf



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?