BG | EN
Golf.bg
Световната купа е за САЩ

Световната купа е за САЩ

27 ноември, 2011 23:11

Мат Къчар и Гари Уудланд донесоха на САЩ 24-а титлата от турнира за Световната купа, след като се справиха с лидерите преди последния ден – Рори Макилрой и Греъм Макдауъл, защитаващи честта на Ирландия. Американците записаха резултат от 5 удара под пара (67) в последния кръг и така с общо 24 удара под пара (264) завършиха на върха в класирането на остров Хайнан в Китай.

Втората позиция в крайното подреждане си поделиха Англия (Иън Полтър и Джъстин Роуз) и Германия (Мартин Каймер и Алекс Цейка). Те останаха с резултати от по (266) на ниво -22. Четвъртото място заеха четири отбора – на Австралия, Холандия, Ирландия и Шотландия. Те приключиха турнира с 21 удара под пара (267).

”В голфа не е като в повечето спортове и няма много възможности да се поздравиш със световна титла, заяви щастливият Къчар, който допълни, че е горд да спечели това признание за страната си. – Чувството да представляваш родината си на такъв форум и да го спечелиш е невероятно”, каза още голфърът.

Защитаващите титлата си от предишното издание на Световната купа Франческо и Едоардо Молинари от Италия се представиха много под възможностите си и останаха едва 17-и на 10 удара разлика от победителите.
Гласувай | 1259 0 2956

Ирландия еднолично на върха в Световната купа


26 ноември, 2011

Отново победа за Чалмърс в Австралия


28 ноември, 2011
тагове: golf



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?