BG | EN
Golf.bg
Ново разочарование за Тайгър Уудс - пропуска The Open Championship

Ново разочарование за Тайгър Уудс - пропуска The Open Championship

06 юли, 2011 00:07

Бившият номер 1 в света Тайгър Уудс ще пропусне провеждащия се следващата седмица трети мейджър турнир в голф календара - The Open Championship. Надпреварата е с награден фонд от 7,3 милиона долара и ще се проведе в "Роял Сейнт Джордж" в Англия. За втори път през последните четири години американецът няма да вземе участие в турнира от "Голямата четворка", тъй като все още не е напълно възстановен от проблемите с лявото си коляно. Както е известно, контузията на Уудс се засили по време нa The Player's Championship на 12 май, когато след девет изиграни дупки голфърът бе с резултат от (42) и се отказа. Същата травма се появи още на "Мастърс"-а в Огъста през април и отново тя бе причината носителят на 14 мейджър титли да пропусне и Откритото първенство на САЩ в края на юни.

"Лекарите ме посъветваха да не играя на British Open, заявява в изявление до медиите 35-годишният Уудс. - Както казах на турнира AT&T National, ще се върна на игрището едва когато съм напълно готов и здрав. Не искам да рискувам повече с тези контузии. Разочарован съм, че няма да бъда част от The Open Championship и се извинявам на феновете, че отново ще липсвам", казва още Тигъра.

В момента Уудс заема 17-о място в световната ранглиста. Той се нуждае от още четири мейджър трофея, за да изравни рекордните 18 на легендарния Джак Николаус. Последната титла от "Голямата четворка" на Тайгър е от US Open през 2008 година. В кариерата си той има три победи на The Open Championship - през 2000 г., 2005 г. и 2006 г.
Гласувай | 1310 0 3724

Льове сложи край на двегодишната суша без титла


04 юли, 2011

Ето как прекалената радост води до проблеми (видео)


06 юли, 2011
тагове: Tiger Woods



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?