BG | EN
Golf.bg
България с добро класиране на световното първенство (галерия)

България с добро класиране на световното първенство (галерия)

11 септември, 2018 11:09 Приключи Световното отборно първенство за мъже (WATC), известно още като Eisenhower Trophy, което се проведе между 5 до 8 септември на игрищата О‘Миъра и Монтгомъри в Картън Хаус, Ирландия. С 11 играча от топ 20 в света, 72 отбора излязоха да премерят сили в най-силния турнир за аматьори в света, провеждащ се на всеки две години на различен континент.

С рекорд на турнира, след 4 дни, в изключително оспорвана битка до последната дупка, златните медали спечели отбора на Дания с резултат от 39 удара под пара, следвани от САЩ (-38) и Испания (-36). Индивидуалното класиране беше спечелено от острието на испанския отбор Алехандро Дел Рей Гонзалес, с невероятните 267 удара или 23 под пара, също абсолютен рекорд на турнира.

Нашият отбор се бори юнашки и се класира на 64-то място. Макар и да не показаха най-доброто, на което са способни, нашите лъвчета дадоха всичко от себе си и се класираха втори от всички Балкански страни, след Сърбия.

Най-добрите резултатите показа Райан Стайков (+4, +9, +6 и -1), като последния ден с  желязна психика игра игрището под пара, рекорд за България на турнир от клас „Елит“, и защити подготовката и постиженията си през тази година, като подобри и значително представянето си спрямо участието преди 2 години на световното в Мексико.

Владислав Маринов, в трудни условия и силни флайтове, игра под възможностите си с резултати +8, +4, +1 и +10. Димитър Савов записа своя дебют на световно първенство и под силно напрежение даде резултати +9, +17, +5 и +10.
------------------------------------------
Седмица по-рано от 29 август до 1 септември се проведе световното отборно първенство за жени, известно още като Espirito Santo Trophy, в което участие взеха националните ни състезателки Магдалена Борисова, Ивана Симеонова и Стефани Скоканска. Нашите момичета завършиха на 54-а позиция след 4 дни състезателна игра.

Изненадата поднесе 15-годишната дебютантка Магдалена Борисова, с най-силни резултати от отбора в турнира (+9, +9, +8 и +15). Маги беше и сред най-младите участнички в шампионата. Ивана Симеонова показа на моменти, че не отстъпва на конкуренцията, но в тежки ситуации записа +10, +11, +13 и +12 удара спрямо пара. Стефани Скоканска отбеляза подобрение от резултатите си от Световния шампионат в Мексико през 2016 г. - (+17, +10, +9 и +13).

С капитан Денис Димитров и треньори на отбора Скот Голди и Станко Маринов, българските отбори показаха значително израстване и записаха най-доброто си представяне на световно първенство досега. Силно амбицирани, всички национални състезатели започнаха веднага след завръщането си подготовката за следващото световно първенство през 2020 г., на фантастичните игрища Клиъруотър бей голф & кънтри клуб и Хонконг голф клуб, в Хонг Конг, Китай. Шампионата ще се проведе малко след приключването на Олимпийските игри в Токио, което също е бленувана цел за нашите национали.

Поздравления за куража и борбеността на момичетата и момчетата, участвали на Световното отборно първенство и представили България с гордо вдигнати глави!
1690 0 3699

Голф турнир на приятелите на “Блексирама” и “Гаранти Коза”


14 август, 2018

Откриха убита испанска голфърка в САЩ


18 септември, 2018



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?