BG | EN
Golf.bg
Шефът на Игрите в Рио: Голфърите се отказват заради липсата на пари

Шефът на Игрите в Рио: Голфърите се отказват заради липсата на пари

17 юли, 2016 12:07 Президентът на организационния комитет на олимпийските игри в Рио Карлос Нузман заяви, че истинската причина за оттеглянето на четиримата най-добри голфъри от най-голямото спортно събитие е липсата на награден фонд, а не вирусът Зика, както посочиха повечете от тях. "Те пробваха да се оправдаят със Зика, но причината да не дойдат е в липсата на награден фонд", каза Нузман.

Джейсън Дей, Дъстин Джонсън, Джордан Спайт и Рори Макилрой - четиримата най-добри голфъри в света, обявиха, че няма да уастват в Рио. Спайт бе последният от тях, който се отказа, аргументирайки решението си с "притеснения за здравето" си, докато Дей, Джонсън и Макилрой казаха, че причината да не участват е точно вирусът Зика. "В момента Зика е много по-разпространена във Флорида, отколкото в Бразилия, но това не ги спира да участват на турнири там", каза още Нузман. На Игрите в Рио голфът се завръща в олимпийската програма за пръв път от 112 години.
Гласувай | 2425 0 6389

Приключи държавният шампионат по голф за аматьори


12 юли, 2016

Първи турнир на Konica Minolta в България


18 юли, 2016



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?