BG | EN
Golf.bg
Приключи държавният шампионат по голф за аматьори

Приключи държавният шампионат по голф за аматьори

12 юли, 2016 11:07 Рекордният брой от 107 играчи взеха участие в 11-ия Държавен шампионат на България по голф за аматьори. Състезанието се организира от Българската голф асоциация с подкрепата на вносителя на Audi “Порше БГ”.

Турнирът се проведе в Пирин голф и кънтри клуб в два кръга по 18 дупки. Клубът за седма поредна година стана домакин на едно от най-значимите събития в българския голф.  Състезателите бяха разделени в четири категории – мъже, жени, младежи и девойки, и в две хендикап дивизии – шампионатна и плейт.

При мъжете 19-годишният Любомир Костов защити титлата си от миналата година и отново стана шампион на България с общ резултат от двата дни 152 удара. При жените в шампионатната дивизия на първо място се класира Ана-Мария Вълканова със 188 удара. При младежите шампионската титла спечели Димитър Савов със 164 удара, който миналата годна се класира на трето място, а при девойките – София Селдемирова със 153 удара, част от Националният отбор на България по голф,  която за втора поредна година защити титлата си.

Подгласници на шампиона Любо Костов станаха 19-годишният Владислав Маринов със сбор от 156 удара и Асен Михайлов със 158, и тримата представители на младежкия ни национален отбор по голф . В нетното класиране при мъжете победител е Николай Николов (146 удара), а при жените – Мариета Митева (168 удара).

В мъжката плейт дивизията, където форматът бе индивидуален стейбълфорд, с най-добър резултат – 83 точки завърши Ангел Василев, следван от Христо Божиков (73) и Стоян Ангелов (71). Тримата победители в плейт дивизията са членове на клуба домакин – Пирин Голф и Кънтри Клуб. При жените в плейта победи Бойка Мицанска с 60 точки, също член на Пирин Голф и Кънтри Клуб, а при младежите на първите три места се класираха 12-годишният Борис Стойков (71 точки), Кристина Бушева (59) и 13-годишният Християн Данчев (56).

Победителите благодариха на Българска голф асоциация и домакините от Пирин Голф и Кънтри Клуб, както и на грийнкипърите за усърдната им работа. След награждаването всички победители имаха възможност за много снимки със специалните трофеи на Държавния шампионат, след което се насладиха на вечеря придружени от близките си.
 
В двата турнирни дни участниците и гостите на клуба имаха възможност да тестват актуални модели Ауди и да се насладят на комфорта на немската марка.
Гласувай | 2132 0 6735

Голфър номер 2 в ранглистата отказа участие в Рио


09 юли, 2016

Шефът на Игрите в Рио: Голфърите се отказват заради липсата на пари


17 юли, 2016



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?