BG | EN
Golf.bg
Без световния №1 на Олимпиадата в Рио

Без световния №1 на Олимпиадата в Рио

28 юни, 2016 15:06 Голфърът Джейсън Дей, който е номер 1 в световната ранглиста, обяви, че няма да участва на Олимпиада в Рио, която започва след малко повече от месец. Като причина за решението си 28-годишният австралиец посочи страха си от заразяване с вируса Зика, който продължава да върлува в Бразилия. По този начин Дей стана втората голф звезда, която се отказва от Олимпиадата в рамките на една седмица. Преди него и северноирландецът Рори Макилрой обяви, че пропуска Игрите заради вируса.

"Рискът за здравето ми е малък, но не бих искал да го поемам, защото искам да имам още деца в бъдеще", коментира Дей. До този момент общо петима състезатели по голф са обявили, че няма да участват в Олимпиадата заради вируса Зика.

В Рио голфът ще направи повторен дебют на олимпийски игри. За последно той бе част от най-големия спортен форум през 1904 година.
Гласувай | 2104 0 5890

Близо 100 участници се включиха във втория кръг на Мтел голф мастърс


26 юни, 2016

БОК организира турнир по миниголф за журналисти


30 юни, 2016



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?