BG | EN
Golf.bg
Посланикът на Корея спечели седмото издание на "Дипломати и Корпоративни Приятели"

Посланикът на Корея спечели седмото издание на "Дипломати и Корпоративни Приятели"

20 юни, 2016 15:06 Посланикът на Република Корея Шин Бунам спечели купата на Министъра на Външните работи на Република България в седмото издание в голф турнира "Дипломати и Корпоративни Приятели” в Пирин Голф и Кънтри Клуб. Той спечели купата с грос резултат от 19 удара. Купата на Министъра на Външните работи връчи директора на Дирекция Държавен протокол в МВнР на Външните работи на Република България Атанас Младенов, който изрази своите благодарности към всички участници и домакина на турнира Пирин Голф и Кънтри Клуб.

Името на Шин Бунам ще бъде поставено върху купата и ще се нареди до имената на всички останали дипломати, спечелили купата през изминалите години. Участниците в турнира, заедно със семейства и приятели, се насладиха на приятни изживявания по време на барбекю, което традиционно всяка година се организира, вечерта преди турнира, в Халф Уей Хаус – уютен ресторант, разположен между двете голф игрища Пирин Пайн и Ян Уузнам.

Турнирът в съботния слънчев ден, се проведе в две основни категории – Дипломати и Корпоративни приятели, които се състезаваха на 18-те дупки на шампионското игрище Ян Уузнам. Стартираха 42 дипломати и представители на бизнеса, сред които имаше представители на посолствата на страните Корея, Чехия, САЩ и други.

Официално приветствие преди старта направиха Иван Димитров – посланик и бивш директор на дирекция Държавен протокол, посланикът на Чехия - Душан Щраух и Красимир Гергов - президент на Българска Голф Асоциация. Те изразиха благодарности към всички участници и изразиха своето задоволство, че този турнир се провежда традиционно за седма поредна година на прекрасното голф игрище край Разлог.

При Дипломатите в А-дивизия с хендикап до 20,4 първото място зае победителят в общото Грос класиране - Шин Бунам с нетен резултат от 33 Стейбълфорд точки, следван от Канг Шинхак, дипломат от Корея, с нетен резултат от 29 Стейбълфорд точки, а на трето място се нареди Мартин Дановски,съветник в Министерски съвет с нетен резултат от 28 Стейбълфорд точки.

В дипломатическата Б-дивизия с хендикап от 20,5 до 36, първото място взе организатора на събитието Иван Димитров, с 27 нетни Стейбълфорд точки, следван от Пол Салинас от посолството на Корея, с 25 нетни Стейбълфорд точки. Трето място спечели Джон Стронг от посолството на САЩ.

Сред Приятелите първо място в А-дивизия, спечели Емил Калоянов с 37 нетни Стейбълфорд точки, следван от Георги Голомеев, с 32 нетни Стейбълфорд точки, а трето място спечели Иван Голомеев, с 31 нетни Стейбълфорд точки.

В Б-дивизия първото място спечели Иван Искров с 36 нетни Стейбълфорд точки, който освен наградите които бяха осигурени, спечели и едногодишно членство в клуб Дипломати и Бизнес. Второ място спечели Димитър Бистрев, с нетен резутлат от 32 Стейбълфорд точки, а на трето място се класира Милен Иванов с 31 нетни Стейбълфорд точки.



В Дамската дивизия, взеха участие общо 8 жени. На първо място и с най-добър резултат се класира 18-годишната Виктория Генова, част от отбора на Българска Голф Асоциация с резултат от 39 нетни Стейбълфорд точки, която сподели, че това е най-добрата и игра. Второто място спечели Мануела Драганова с 27 нетни Стейбълфорд точки, следвана от Ирена Комитова с 25 нетни Стейбълфорд точки.

Специална награда „Най-близо до дупката” на 15-а дупка, спечели Георги Голомеев, с разстояние от 3,50см. Втората специална награда ,, Най-дълъг удар’’ на 11-а дупка спечели победителя в дивизия А – Емил Калоянов.

Наградите на победителите бяха връчени от Атанас Младенов – директор на Дирекция Държавен протокол в МВнР на Външните работи на Република България и Иван Димитров, посланник и бивш Директор на Държавен Протокол на Република България.
Гласувай | 2164 0 5376

Пламен Мицански и Христо Божиков спечелиха купата на Lavazza


12 юни, 2016

Рори Макилрой се отказа от участие на Олимпиадата


22 юни, 2016



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?