BG | EN
Golf.bg
Австриец спечели Открития шампионат на България по голф



Австриец спечели Открития шампионат на България по голф



15 септември, 2015 15:09 Лукас Корнщайнер от Австрия спечели първото място в грос дивизията за мъже в Открития шампионат на България по голф, който се проведе на трите голф игрища на Северното Черноморие – Тракийски скали, Блексийрама и Лайтхаус. Лукас поведе още в първия кръг, игран на игрището в Лайтхаус, удържа първата позиция и през втория ден на игрището на Тракийски скали и след отменянето на третия кръг на Блексирама поради лошите метеорологични условия със 141 удара стана шампион при мъжете на Открития шампионат на България за 2015. Втори със 147 удара се класира Клеменс Гастер, следван от Фабиан Винклер със 149 удара.

В нетната дивизия при мъжете първи стана националният ни състезател Асен Михайлов със 147 удара.
 Наградата за най-добре представил се българин отиде при националния ни състезател Любомир Костов, завършил на пето място със 151 удара.

 Турнирът се проведе от 10 до 12 септември с участието на повече от 100 голфъри от над 15 страни. Играчите бяха разделени в отделни дивизии според възрастта и хендикапа им – Шампионатна дивизия за мъже (0-9 хкп), Шампионатна дивизия за жени (0-12 хкп), Шампионатна дивизия за ветерани (0-9 хкп), Златна плейт 
дивизия (10 – 18 хкп) и Сребърна плейт дивизия (19-28 хкп).



При дамите победител в грос дивизията стана дванадесетгодишната Ривека Джумагулова със 162 удара. В нетното  класиране при дамите първа завърши Лорейн Йедлики със 149 удара.

При ветераните победител стана холандецът Питър Марзден със 150 удара, следван от Миро Брадич със 155 и Емил Марков със 158. 

Оспорвана бе и надпреварата за първите места в плейт дивизиите. В Сребърния плейт за играчи с хендикап над 18 пръв стана Витали Жданов със 77 точки, следван от Валентин Кръстев и Цветелина Попова.

 В Златния плейт за играчи с хендикап от 10 до 18 победител стана Ватко Бешлиев със 71 точки. Втори се класира Гелу Матей, а трети бе Малкълм Фрейзър.
Това бе 11-ото издание на турнира, който тази година привлече рекорден брой първокласни участници от Европа. За комфорта и транспортирането на играчите се погрижи Мото-Пфое с новата гама автобуси от серията Форд Къстъм.
Гласувай | 2004 0 7687

Голям интерес към турнира BDO Golf Cup


05 септември, 2015

Ивана Симеонова откровено за голфа


02 октомври, 2015



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?