BG | EN
Golf.bg
Десети юбилеен шампионат по голф за аматьори

Десети юбилеен шампионат по голф за аматьори

19 юли, 2015 17:07 Българската голф асоциация изрази подкрепата си за кандидатурата на Австрия за домакинство на Ryder Cup през 2022 г.

Любомир Костов (146) и Мая Кучеркова (180 удара) са шампиони на България по голф за аматьори за 2015 г. Второто място при мъжете зае Александър Евтимов със сбор от 155 удара, следван от Емил Марков със 156. При младежите шампионската титла спечели Райан Стайков със 155 удара, а при девойките София Селдемирова със 149 удара. В нетното класиране при мъжете победител е Петър Стратиев (148 удара), а при жените – Мирослава Михайлова (159 удара).

96 играчи стартираха в Десетия юбилеен държавен шампионат по голф за аматьори, който се проведе в два кръга по 18 дупки в Пирин голф и кънтри клуб. Състезанието се организира от Българската голф асоциация с подкрепата на вносителя на Audi “Порше БГ” и верига магазини "Пикадили". Състезателите бяха разделени в четири категории – мъже, жени, младежи и девойки, и в две хендикап дивизии – шампионатна и плейт. 

В плейт дивизията най-много стейбълфорд точки – 80, събра Ивайло Филипов. В класирането при младежите в челната тройка влязоха Борислав Крачанов, Мартин Скокански и Християн Данчев.


По време на Държавното първенство по голф състезателите от националния отбор и Българската голф асоциация изразиха своята подкрепа за кандидатурата на Австрия за домакинство на най-престижния отборен турнир в света Ryder Cup през 2022 г.

Гласувай | 2401 0 7469

Балъков спечели голф турнир


18 юли, 2015

Младите надежди на българския голф с участие на престижни европейски състезания


23 юли, 2015



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?