BG | EN
Golf.bg
Киелдсен сложи край на 6-годишна суша с драматична победа

Киелдсен сложи край на 6-годишна суша с драматична победа

31 май, 2015 21:05 Датчанинът Сьорен Киелдсен спечели първата си титла от 2009 година насам, след като триумфира на Откритото първенство на Ирландия - турнир от Европейския тур. 40-годишният голфър стори това след напрегнати плейофи срещу Бернд Вайсбергер и Еди Пепърел. Надпреварата се игра в "Роял Каунти Даун Голф Клъб" в Нюкасъл, Северна Ирландия.

Киелдсен започна последния кръг с два удара преднина, но бе настигнат от конкурентите си и в крайна сметка заедно с Вайсбергер и Пепърел завършиха с по 2 удара под пара (282). Още на първата допълнителна дупка обаче Киелдсен реализира бърди и така се справи с австриеца и англичанина. Така датският голфър завоюва своята четвърта титла от Европейския тур и първа от шест години насам. Това е и първият му успех след плейофи.

"Преди три седмици бях 112-и в класацията по приходи в тура и играта ми не бе никак добра. Навършвайки 40, човек започва да си мисли дали това е било всичко за него в спорта. Сега обаче стоя с трофея в ръце и е наистина забележително какво направих. Никога не съм бил толкова нервен, колкото бях на този турнир. Реших, че няма да гледам таблото с резултата. Когато обаче започнах да правя грешки, поглеждах към таблото и донякъде се успокоявах, защото виждах, че и другите губят на определени дупки", призна шампионът, който получи купата от действащия номер 1 в света Рори Макилрой. Самият Рори пък не премина "кът"-а след втория кръг.
Гласувай | 1779 0 4201

Между голфа и снукъра


31 май, 2015

NISSAN България организира два турнира в Голф клуб “Св. София”


01 юни, 2015



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?