BG | EN
Golf.bg
"Мастърс" рекорд падна след показно на Спийт във втория кръг

"Мастърс" рекорд падна след показно на Спийт във втория кръг

11 април, 2015 10:04

Той е само на 21 години, но класата на Джордан Спийт на голф игришето е неоспорима. До края на първия за годината мейджър турнир - "Мастърс"-а, остават 36 дупки, но трябва да се случи нещо почти невероятно, за да има кой да спре представящия се изключително млад американец. Световният номер 4 продължава да води еднолично и след втория кръг на издаинето в Огъста, Джорджия, като той увеличи аванса си на върха още повече. Спийт записа резултат от (64) в откриващия ден, а към това сега добави и 6 удара под пара (66). Така с общо 14 удара под пара (130) той постави нов рекорд на турнира след изиграни два кръга, подобрявайки постижението на Реймънд Флойд отпреди 39 години. Освен това младокът от Тексас има преднина от цели пет удара пред втория във временното подреждане Чарли Хофман, който е с 9 удара под пара (135). Тройката допълват Джъстин Роуз, Дъстин Джонсън и Пол Кейси, които са с резултати от по (137) на ниво -7. Фил Микелсън е шести – на 8 удара от лидера, а седми е Ърни Елс с 5 удара под пара (139).

Въпреки че това е едва третият му период сред професионалистите, Спийт нито за момент не прояви колебание в представянето си. Той е по средата на пътя, който ще го изведе до първата титла от Големия шлем и по този начин ще подобри второто си място от надреварата през миналия сезон, когато остана подгласник на Бъба Уотсън. Спийт остави в статистиката на втория кръг 6 бърдита (2-ра, 5-а, 8-а, 10-а, 13-а и 15-а дупки) и не отстъпи лидерското място в класирането.

Вторият състезателен ден се оказа щастлив и за носителя на 14 мейджър титли Тайгър Уудс. 39-годишният американец напомни за най-добрата си форма и постигна резултат от 3 удара под пара (69) в този втори ден. Така с общо 2 удара под пара (142) той дели 19-ата позиция със Серхио Гарсия, Дани Уилет, Ръсел Хенли, Йонас Бликст, Патрик Рийд , защитаващия титлата си Уотсън и настоящия номер 1 Рори Макилой. Уудс регистрира и първия си резултат под (70) на ”Мастърс” от 2011 година насам. От своя страна, Макилрой спаси кръга в самия му край, след като не бе пределно концентриран. 25-годишният северноирландец направи три богита (1-ва, 5-а, 7-а), двойно боги (9-а) и бърди (2-ра) на първите девет дупки. Все пак до края на деня лидерът в ранглистата показа хладнокръвие и завърши под пара благодарение на ийгъл на 13-а и бърдита на 10-а, 15-а, 17-а и 18-а. Той остави в статистиката и още едно боги на 14-а. Шансовете на Макилрой да направи кариерен Голям шлем в Огъста през тази година изглеждат нереалистични, но въпреки това той не е загубил надежда и е с 2 удара под пара (142).

Сред голфърите, които не успяха да преминат ”кът”-а, личат имената на Джим Фюрик, Бернхард Лангер, Люк Доналд, Стивън Галахър, Джей Би Холмс, Бранд Снедекър, Падриг Харингтън, Хосе Мария Оласабал, Мартин Каймер, Том Уотсън и Фред Капълс. Последното си участие на ”Матсърс” записа и легендата Бен Креншоу, който бе изпратен като истински шампион от публиката в Огъста.

Гласувай | 1765 0 4892

Тайгър Уудс: Направих глупави грешки, но съм доволен


10 април, 2015

Драматичен финал на първия турнир Mtel Golf Masters за 2015 г.


26 април, 2015



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?