BG | EN
Golf.bg
Агентът на Уудс отрича твърденията за допинг

Агентът на Уудс отрича твърденията за допинг

02 март, 2015 20:03 Агентът на Тайгър Уудс Марк Стайнбърг категорично отрече обвиненията, че бившият номер 1 в света изтърпява наказание за допинг и затова не играе в момента. Твърденията за това, че Тигъра използва забранени стимуланти дойдоха от друг голфър - Дан Олсън, който хвърли бомбата в интервю за радиошоу.

"Тези твърдения са абсолютно и категорично неверни, заяви Стайнбърг. - Няма ясен източник, непотвърдени са и са напълно нелепи. През последната година Тайгър бе принуден да се откаже от три турнира заради травми, а сега е и извън Топ 70 на ранглистата. От PGA също отрекоха обвиненията".

Реакция имаше и от страна на официалните лица от PGA Tour. "Няма никаква истина в тези твърдения. Категорично отричаме подобни обвинения", каза вицепрезидентът на PGA Tour Тай Вотоу.

Както е известно, 39-годишният Уудс реши да се оттегли временно от голфа, за да подобри играта си. Той бе категоричен, че няма да се завърне в професионалния тур, докато представянето му не е на необходимото ниво. След като в края на март миналата година американецът претърпя операция на гърба, в продължение на няколко месеца той се възстановяваше. Завръщането му обаче бе разочароващо. В първия си турнир за сезона Phoenix Open той реагистрира най-лошия си резултат в крариерата - (82), след което не премина "кът"а-. На следващата надпревара Farmers Insurance Open пък прекрати сам участието си след само 11 изиграни дупки заради болки в гърба. Въпреки здравословните проблеми Тигъра увери, че не травмите са в основата на решението му да се оттегли за известно време, а хаосът, който е настъпил в играта му.

"Чух, че Тайгър е отстранен и че изтърпява наказание. Източникът е сигурен - човек, който е присъствал, заяви във въпросното скандално интервю Олсън. - Не става второс за тестостерон, а за нещо друго. Когато всичко се разкрие и излезе наяве, историята ще задмине тази с позора на Ланс Армстронг", бяха част от обвиненията на бившия професионален голфър.

Олсън е участвал за последно в надпревара от Американския тур през 2011 година, когато не преодолява "кът"-а. Сред обвиненията му към Уудс е и това, че носителят на 14 мейджър титли използва непроверена екипировка.
Гласувай | 1961 0 5653

Скандал! Обвиниха Тайгър Уудс в употреба на допинг


02 март, 2015

След дъжд качулка


02 март, 2015



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?