BG | EN
Golf.bg
Харингтън ликува с първа титла от седем години

Харингтън ликува с първа титла от седем години

03 март, 2015 18:03 Носителят на три мейджър титли Падриг Харингтън си припомни какво е да побеждаваш. Ирландецът спечели първата си титла от PGA Tour от седем години насам, след като надделя в плейофи срещу Даниъл Бъргър на турнира Honda Classic в Палм Бийч Гардънс, Флорида с награден фонд от 6.1 милиона долара. Това е шести трофей за голфъра в Американския тур, втори от изданието след този през 2005 година и първи от 2008 година насам, когато триумфира на US PGA Championship.

43-годишният ирландец приключи надпреварата с 6 удара под пара (274), след като в решаващия кръг направи боги, две двойни богита и пет бърдита. Благодарение на последното си бърди на 18-а той доведе нещата до плейофи. Там Харингтън се нуждаеше от две допълнителни дупки, за да се справи със съпротивата на американеца Бъргър.

Третата позиция в генералното подреждане остана за Пол Кейси, Ръсел Нокс и Иън Полтър, които завършиха с резултати от по (275) на ниво -5. Шести в класирането се нареди Джейми Доналдсън с 4 удара под пара (276).

"Трябва да кажа, че съм доволен от формата, която показах, заяви след победата Харингтън. - През миналата седмица сякаш нещо се промени на психологическо ниво и именно това ми пречеше досега. Странното е, че при по-лесните удари или тези със средно трудност, имаг проблеми. При по-трудните просто се справям. Искрено се надявам тази победа да не е единичен случай. Наистина вярвам в себе си. Струва ми се, че намерих този психологически ефект, който ми липсваше през последните години. Иска ми се да задържа тази игра, да бъда постоянен, тъй като знам, че мога да се боря за титлите и на другите турнири", завърши ирландецът, който направи сериозен скок от 297-ото до 82-рото място в световната ранглиста.
Гласувай | 2068 0 6757

След дъжд качулка


02 март, 2015

Отново Съливан и отново Южна Африка


03 март, 2015



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?