BG | EN
Golf.bg
Гари Плеър: Рори ще направи кариерен Голям шлем

Гари Плеър: Рори ще направи кариерен Голям шлем

03 януари, 2015 15:01 Легендарният Гари Плеър (Южна Африка) сподели пред медиите, че според него Рори Макилрой ще направи кариерен Голям шлем. Както е известно, настоящият номер 1 в света има трофеи от US Open (2011 г.), The Open Championship (2014 г.) и PGA Championship (2012 г. и 2014 г.), като единственият липсващ мейджър трофейе този от "Мастърс"-а в Огъста.

79-годишният Плеър пък е единственият голфър, който не е американец, но има всички купи от "Голямата четворка". Джин Сарасън, Бен Хоуган, Джак Никлаус и Тайгър Уудс са другите състезатели, които могат да се похвалят с победи във всички мейджър издания.

От настоящите голфъри само Макилрой и Фил Микелсън се нуждаят от една титла, за да наредят имената си в престижната компания на горспоменатите американци и Плеър.

"Прогнозирам, че Рори ще спечели "Мастърс"-а. Този турнир е направен за него. Няма друго такова игрище като това в Огъста, което да му пасва толкова добре", заяви Плеър пред sportlive.com. - За мен няма никакво съмнение, че Макилрой ще е следващият голфър с кариерен Шлем. Той ще спечели още много мейджър трофеи. Едва ли някой може да каже колко точно. Някои твърдяха, че Тайгър ще завоюва 30, но няма как знаем какво ще е здравословното ни състояние през следващите години. Никой не предопределя сам случващото се в кариерата му. Ако обаче Рори е здрав, ще триумфира в още много турнири от Големия шлем", допълни южноафриканското величие, което има девет мейджър купи в бляскавата си кариера.

Тазгодишният "Мастърс" ще се проведе между 9 и 12 април и ще е с награден фонд от 9 милиона долара.
Гласувай | 2398 0 6488

Възстановяването на Стрикър ще продължи поне 8 седмици


03 януари, 2015

Алмагро сменя спорта след края на кариерата си


05 януари, 2015



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?