BG | EN
Golf.bg
Макилрой приема спокойно избора за "Спортна личност на годината"

Макилрой приема спокойно избора за "Спортна личност на годината"

19 декември, 2014 17:12 Въпреки че направи изумителен сезон, Рори Макилрой остана на второ място зад Люис Хамилтън в класацията на BBC "Спортна личност на годината". Това доведе до реакции на много от колегите на северноирландския голфър, които не бяха доволни от избора на световния шампион във Формула 1.

Според някои резултатът от гласуването за "Спортна личност на годината" е породен от това, че Макилрой взе решение да представя Ирландия, а не Великобритания на Олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 година. Самият Макилрой обаче не прие тази теория.

"Не мисля, че тук въпросът опира до това колко британец се чувствам, каза световният номер 1 пред "Телеграф". - Мисля, че по-скоро е отражение на това как ме виждат хората. Това, че декларирах определен избора, а не друг, не прави разликата", обясни Рори.

Изборът на Хамилтън за номер 1 в тази класация стана повод и за друг дебат - доколко голфът е популярен в Обединеното кралство. Състезанията от Формула 1 се излъчват безплатно през цялата година, докато голфът може да бъде гледан по платени канали. Според Макилрой това по никакъв начин не пречи на голфа.

"Не мисля, че проблемът е в голфа, допълни носителят на четири мейджър титли. - Участието в турнири може да е понамаляло, но гледаемостта се е увеличила. Проблемът не е в това, че хората не гледат голф", коментира Макилрой, който не пропусна да каже, че следващата му голяма цел е спечелването на първия мейджър турнир през 2015 г. - "Мастърс"-ът в Огъста. Именно това е и единствената надпревара от Шлема, която все още липсва от колекцията на северноирландския състезател.
Гласувай | 1830 0 5538

Ройтерс: Макилрой е спортист на годината, футболистите на Бразилия - провал №1


19 декември, 2014

Линдзи Вон: Не ме интересува какво мислят другите за връзката ми с Тайгър


03 януари, 2015



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?