BG | EN
Golf.bg
Гневни реакции след избора на Хамилтън за сметка на Макилрой

Гневни реакции след избора на Хамилтън за сметка на Макилрой

15 декември, 2014 21:12 Съотборниците на Рори Макилрой в тима на Европа за Ryder Cup не спестиха критиките и разочарованието си след избора на Люис Хамилтън за номер 1 в класацията на BBC за Спортна личност на годината. Както е известно, световният шампион във Формула 1 изпревари северноирландския голфър, въпреки че Рори имаше изумителна 2014 година. Той спечели два поредни мейджър турнира - The Open Championship и US PGA Championship, бе в основата на успеха на европейските голфъри в престижнaта отборна надпревара Ryder Cup, а освен това се върна и на върха в световната ранглиста. Въпреки това обаче журито определи Хамилтън за най-заслужил през 2014 година.

Капитанът на Европа за Ryder Cup Пол Макгинли бе сред тези, които реагираха след присъждането на наградата в неделя на церемонията в Глазгоу. "Много разочароващо. Не мисля, че някой голфър може да има по-успешен сезон от този на Рори. Люис Хамилтън направи силна година, но за който и да е голфър ще бъде трудно да повтори успехите на Рори. Той е невероятен човек, който се отнася сериозно към всичките си отговорности като номер 1 в света. Щастливи сме, че го имаме в спорта. Наистина не знам защо той не спечели наградата за Спортна личност на годината. Нямам представа какви са мотивите, което не означава, че искам да омаловажавам и постижението на Хамилтън".

Бившият лидер в световната ранглиста Люк Доналд също сподели мислите си по темата. "Има доста гневни хора, ако съдя по стената си във "Фейсбук". За жалост, докато тези награди са с публичен вот, това ще продължи да се случва. Видяхме невероятни и вдъхновяващи истории през годината, това е страхотен празник за британския спорт, но не съм сигурен, че винаги се избира правилният победител", написа в Twitter англичанинът.

Иън Полтър също не скри яростта си от избора за Спортна личност нa годината. "Абсолютно нелепо е, че Рори Макилрой не спечели наградата. Огромно уважение към Люис Хамилтън, но моля ви… Цялата класация се превръща в голяма шега. Поздравявам Люис Хамилтън, но той имаше само един истински съперник, с който трябваше да се състезава цяла година". Малко след това и очевидно повлиян от негативните коментари под написаното, Полтър допълни. "Не съм проявил неуважение към Люис Хамилтън. Изразих мнението и позицията си. И двамата са големи шампиони, но Макилрой е моят избор", коментира Полтър.
Гласувай | 2203 0 5500

Южноафриканец без конкуренция на Alfred Dunhill Links Championship


15 декември, 2014

Кой, ако не Рори Макилрой?


17 декември, 2014



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?