BG | EN
Golf.bg
Тайгър Уудс: Чувствам се чудесно, сега съм по-силен

Тайгър Уудс: Чувствам се чудесно, сега съм по-силен

03 декември, 2014 18:12 Носителят на 14 мейджър титли Тайгър Уудс заяви пред медиите, че се чувства добре и е оптимист за завръщането си на игрището. 38-годишният американец имаше проблеми с контузия на гърба през цялата година, като през последните четири месеца не игра именно заради травмата. Бившият номер 1 в света ще направи своето завръщане през тази седмица на турнира Hero World Challenge във Флорида.

"Чувствам се добре, даже фантастично, каза Уудс пред sport.bg.com. - Сега съм по-силен, по-експлозивен, станал съм по-бърз и просто трябва да тренирам повече. Тялото ми е добре. Вече я няма тази остра болка, която имах в началото на годината. Имам леки болежки, но не повече от тези на хората на моята възраст. Вече мога да играя с децата си и да правя всичко, което преди не можех заради проблемите с гърба. Дали съм готов отново за голф? Може би не толкова, колкото би ми се искало, все пак не съм играл състезателен кръг от август насам", каза голфърът.



През последните седмици Уудс работи върху суинга си с новия си консултант Крис Комо. По думите на Тигъра сътрудничеството им вече дава резултат, суингът му е далеч по-ефикасен и натоварва по-малко гърба му. "Суингът ми е нов, но всъщност е стар, защото не го изпълнявам така от дълго време, допълни американецът, който в момента е 24-и в световната ранглиста. - С Крис гледахме кадри от юношеските ми години, от тези, в които още съм аматьор. Беше интересно да видим какъв е бил суингът ми тогава и съответно как се е развил. Няма съмнение, че травмите през годините са се отразили на тялото ми. Сега съм по-възрастен. В даден момент всеки започва да губи неща, които е имал като по-млад. Като спортист това няма как да остане незабелязано. Всеки трябва да свиква с промените и да се адаптира. Все още не съм на 40, така че имам още време", коментира Уудс.
Гласувай | 1966 0 5270

Макилрой дърпа Адам Скот напред


28 ноември, 2014

Джордан Спийт: Все още съм далеч от върха


04 декември, 2014



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?