BG | EN
Golf.bg
Европейците се развихриха, разликата със САЩ се увеличава

Европейците се развихриха, разликата със САЩ се увеличава

27 септември, 2014 22:09

Без съмнение всички любители на голфа са приковали погледите си към случващото се на игрището ”Гленийгълс” в Пъртшир, Шотландия. След вчерашния първи ден на най-престижната отборна надпревара в професионалния голф Ryder Cup, в който съставът на Европа поведе с 5-3 срещу САЩ, днес момчетата на капитана Пол Макгинли се развихриха още повече. Преднината на Рори Макилрой и компания вече е 10-6.

Днешният ден на ”Гленийгълс” предложи интригуващи сблъсъци, майсторски изпълнения и напрежение. Едно обаче е сигурно за сутрешните мачове във формат Fourball. Успешното партньорство от първия ден между Джъстин Роуз и Хенрик Стенсон продължи и двамата не просто се справиха с Бъба Уотсън и Мат Кучар, а го сториха със стил. Страхотният тандем на тима на Европа направи историческите 10 поредни бърдита и така записа третата си победа от началото на надпреварата. Роуз и Стенсон записаха и рекордните за Ryder Cup 12 удара под пара на 16 дупки и в крайна сметка се справиха със съперниците си с 3&2. Високо ниво в ранните мачове показа и Иън Полтър, който заедно със световния номер 1 Рори Макилрой, се пребори за равенството с Джими Уокър и Рики Фаулър. Важните победи за САЩ в сутрешните двубои донесоха двойките Джим Фюрик/Хънтър Мейхан и безспорните герои за американците в днешния ден – дебютантите в изданието Джордан Спийт и Патрик Рийд. Те се справиха съответно с Джейми Доналдсън/Лий Уестууд и Томас Бьорн/Мартин Каймер. Така въпреки по-слабата си игра в битките във формат Fourball днес, европейците все пак запазиха аванса си и се оттеглиха на кратка почивка при резултат 6½-5½.



Вместо да се възползват от момента обаче момчетата на капитана Том Уотсън тотално отстъпиха на европейските си опоненти в следобедните битки. Дори подкрепата на баскетболната легенда Майкъл Джордан не помогна на състава на САЩ. Американците записаха три загуби и едно равенство и се отдалечиха от мечтания трофей преди решаващия ден на Ryder Cup. За втори пореден ден пък европейските голфъри доминираха тотално в сесията във формат Foursome. Интересно е да се отбележи, че на предишното издание на турнира преди две години отборът на Европа изоставаше със същата разлика, както сега американците, но успя да се съвземе и да обърне развоя на събитията в Медина. С такъв обрат могат да се похваят и състезателите от САЩ в надпреварата през 1999 г. Това пък, от което Макгинли и възпитаниците му се нуждаят утре, са още четири точки, с които да защитят титлата си в турнира.

Какво се случи в късните мачове?

Доналдсън и Уестууд зададоха следобедния тон след поредното силно представяне и успех с 2&1 срещу Зак Джонсън и Мат Кучар. Бившият шампион от US Open Греъм Макдауъл си партнираше с дебютанта Виктор Дюбюисон и след като надиграха Уокър и Фаулър с 5&4, се поздравиха с втората си съвместна победа. Американците сякаш тотално загубиха ритъм и това си пролича най-вече в изявите на Фюрик и Мейхън срещу Гарсия и Макилрой. Така гостите се отдалечиха още повече от действащите шампиони в надпреварата. Новаците в турнира Спийт и Рийд останаха единствените непобедени американци, като само те се пребориха за равенството в късните мачове срещу дуото Роуз/Каймер.


Големият въпрос преди утрешния ден в Ryder Cup е дали голфърите от европейския тим ще издържат на напрежението и ще си набавят нужните за победата точки в мачовете на сингъл.

Ето какви са и сблъсъците на двойки в решаващия ден:
Греъм Макдауъл – Джордан Спийт
Хенрик Стенсон – Патрик Рийд
Рори Макилрой – Рики Фаулър
Джъстин Роуз – Хънтър Мейхан
Стивън Галахър – Фил Микелсън
Мартин Каймер – Бъба Уотсън
Томас Бьорн – Мат Кучар
Серхио Гарсия – Джим Фюрик
Иън Полтър – Уеб Симсън
Джейми Доналдсън – Кийган Брадли
Лий Уестууд – Джими Уокър
Виктор Дюбюисон – Зак Джонсън
Гласувай | 1740 0 4094

Рори не се изказа ласкаво за Уудс и Микелсън


16 септември, 2014

Посланици се изявяват на турнир в голф клуб "Св. София"


28 септември, 2014



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?