BG | EN
Golf.bg
Ясен е съставът на Европа за Ryder Cup

Ясен е съставът на Европа за Ryder Cup

02 септември, 2014 19:09 Капитaнът на Европа за Ryder Cup Пол Макгинли обяви състава за битката със САЩ в Гленийгълс по-късно този месец. Бившият номер 1 в световната ранглиста Лий Уестууд, носителят на 12 титли от Европейския тур Иън Полтър и шотландецът Стивън Галахър ще получат "уайлд кард" от своя капитан.

"Има трима състезатели, които ще допълнят вече класиралите се деветима в състава. Мисля, че така отбнорът ни ще добие още повече сила, за да се справим с тима на САЩ, заяви Макгинли. - Доволен съм от начинa, по който Уестууд, Полтър и Галахър заслужиха мястото си в турнира. Видяхме феноменално представяне от всички европейски голфъри и това е чудесно. Предстои ни сериозна битка с американците, които са предвoждани от Том Уотсън и които също се намират в чудесна форма", допълни капитанът на европейските голфъри на официална пресконференция днес.



Сред липсващите в състава на Европа личат имената на бившия лидер в световната ранглиста Люк Доналд, както и това на италианеца Франческо Молинари. Именно отсъствието на Доналд при избора на капитана предизвика най-големите дискусии сред специалистите. Англичанинът има стрхотни резултати в престижния турнир Ryder Cup, като е спечелил 10.5 от общо 15 точки.

Своя дебют в най-значимия отборен турнир в голфа ще направят Джейми Доналдсън, Виктор Дюбюисон и 39-годишният Галахър. Очаква се капитанът на САЩ Том Уотсън да обяви своя тим по-късно тази вечер.



Ето и пълния състав на Европа:
Рори Макилрой, Хенрик Стенсон, Мартин Каймер, Серхио Гарсия, Джъстин Роуз, Виктор Дюбюисон, Томас Бьорн, Греъм Макдауъл, Джейми Доналдсън, Иън Полтър, Лий Уестууд, Стивън Галахър.

Юбилейното 40-о издание на турнира Ryder Cup ще се проведе между 26 и 28 септември в Шотландия.
Гласувай | 1701 0 4878

Милионерът Рори ходи с $10 в джоба


01 септември, 2014

Ето го отбора на САЩ за Ryder Cup


03 септември, 2014



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?