BG | EN
Golf.bg
Страхотно представяне на българския дамски отбор в Словения

Страхотно представяне на българския дамски отбор в Словения

28 юли, 2014 14:07 Българските голфъри показаха невероятен характер и отлична игра на четвъртото Балканско първенство по голф, което се проведе от 24 до 26 юли в голф клуб “Блед” в Словения. Общо 24 отбора от 14 страни участваха в надпреварата в три състезателни дивизии.

Дамският отбор на България в състав Ивана Симеонова, София Селдемирова и Стефани Скоканска завърши на трето място. След трите турнирни дни, променливи метеорологични условия и стабилна игра, момичетата се качиха на почетното стъпало и взеха бронзови медали. На второ място пред тях само с 4 точки разлика се класира отборът на Словения, а първото място с убедителния резултат от 224 точки заеха момичетата от Турция.


Другият голям български успех от първенството бе резултатът на Асен Михайлов от втория ден, когато завърши кръга с един удар под пара – 72 удара. Най-добрите резултати на другите състезатели от мъжкия ни отбор в дивизия А са съответно 79 удара на Любомир Костов и 81 удара на Димитър Савов.
 В дивизия В при мъжете първото място зае тимът на Сърбия, който успешно защити титлата си от миналата година. Втори се класира съставът на Албания, следван от отбора на Румъния.

В шампионатната А дивизия надпреварата за първото място бе изключително оспорвана. С по-добрата си игра от последния ден и с общ сбор от 431 удара отборът на Турция успя да си върне титлата от първите две години на шампионата през 2011 и 2012 година. 
С 5 удара след тях се класира отборът на Сърбия. На трето място след първите два кръга с равен резултат бяха отборите на Гърция и Чехия, но след по-добра игра през последния ден тимът на южната ни съседка заслужи бронзовите медали.

Четвъртото поред Балканско първенство привлече за участие рекорден брой страни и отбори и донесе много голф емоции и хубави спомени на всички играчи.

Гласувай | 1592 0 4810

Най-стиснатите спортисти


28 юли, 2014

Пол Макгинли ще пропусне PGA Championship


28 юли, 2014



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?