BG | EN
Golf.bg
Макилрой няма да доминира като Тайгър, смятат голфъри

Макилрой няма да доминира като Тайгър, смятат голфъри

24 юли, 2014 17:07 Шампионът от Откритото първенство на САЩ през 2010 година Греъм Макдауъл не скри възхищението си от успеха на Рори Макилрой на The Open Championship, но въпреки това изрази мнение, че сънародникът му от Северна Ирландия няма да може да доминира в голфа.

Според Макдауъл идващото младо поколение ще направи невъзможна мисията на Макилрой да повтори доминацията на Уудс. Както е известно, Тигъра спечели седем от 14-те си мейджър трофея между август 1999 г. и юни 2002 г.

"Не мисля, че някога ще видим отново доминация като тази на Тайфър в края на 90-те и началото на новия век. За всеки Рори има един Адам Скот, или Джордан Спийт, или Серхио Гарсия, или пък Тайгър и Фил Микелсън. Сега има прекалено много добри голфъри. Конкуренцията е голяма и всички са силни. Не вярвам да се появи някой толкова добър, а дори да се намери, то той трябва да усъвършенства нещо, което няма как да бъде по-усъвършенствано. Смятам, че всичките тези момчета играят на едно много близко ниво и може би на върха на възможностите си. Това прави спорта толкова труден", обясни Макдауъл, който е бивш номер 4 в света, а в момента заема 16-ата позиция в ранглистата.

Междувременно носителят на пет мейджър титли Фил Микелсън също коментира темата, съгласявайки се с мнението на Макдауъл. "Преди казвахме, че няма да има друг като Джак Никлаус, но се появи Тайгър. Човек не трябва да отхвърля варианта за нова звезда и нова подобна доминация. Факт е обаче, че до този момент няма човек, който да е на върха във всички отношение и за толкова дълъг период от време, както бе в случая на Тайгър. Да, ще имаме великолепни изяви - както на Рори през изминалата седмица или пък на Мартин Каймер на US Open. Много е трудно обаче да задържиш подобно ниво в последователни седмици и именно поради тази причина постиженията на Уудс се впечатляващи", каза 44-годишният американец.
Гласувай | 1394 0 3501

Sports Illustrated се върна към голфа заради Рори


24 юли, 2014

Никлаус и Уудс хвалят Рори


24 юли, 2014



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?